Τρία επίπεδα συναγερμού στις ενεργειακές ΔΕΚΟ για τον κορωνοϊό – Σε ετοιμότητα υποδομές και σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.

09 03 2020 | 11:12

Στην καλύτερη δυνατή θωράκιση των στρατηγικής σημασίας υποδομών για τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας από ενδεχόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, αποσκοπούν τα εναλλακτικά σενάρια που έχουν εκπονήσει οι ενεργειακές ΔΕΚΟ.   

Το μέλημα των επικεφαλής της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, όπως αυτό συμφωνήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού στους εργαζόμενους και ιδίως σε εκείνους που είναι επιφορτισμένοι με την παραγωγή ενέργειας και τη διαχείριση των φορτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προαναφερόμενες ΔΕΚΟ έχουν εκπονήσει σχέδια αντιμετώπισης του ιού με βάση τρία επίπεδα συναγερμού: Το πιο χαμηλό της «ήπιας κατάστασης», το δεύτερο της «μέτριας κατάστασης» με πολλά κρούσματα και το τρίτο σε ενδεχόμενο «πανδημίας».

Η βαρύτητα της πρόληψης και της αντιμετώπισης πέφτει στο Εθνικό και τα Περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ (Αγ. Στέφανο, Θεσσαλονίκη και Πτολεμαϊδα), το σταθμό αποθήκευσης LNG του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήδη διενεργούνται προληπτικές απολυμάνσεις στους χώρους των εγκαταστάσεων και των μονάδων, ενώ ταυτόχρονα, έχουν εκπονηθεί βάρδιες με αντικαταστάσεις αλλά ακόμη και με σενάρια μεταφοράς προσωπικού από άλλες δραστηριότητες σε περιπτώσεις πολλών κρουσμάτων ή ακόμη και με τη δημιουργία χώρων διαμονής του προσωπικού στα σημεία των υποδομών ή των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Έμφαση βέβαια, δίνεται στην πρόληψη με βάση τις οδηγίες των εθνικών αρχών δημόσιας υγείας για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τα κεντρικά γραφεία των εργαζομένων στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις υπάρχουν σχέδια ακόμη και για τηλεργασία εφόσον παραστεί ανάγκη.

Πάντως οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ διαβεβαίωσαν την πολιτική ηγεσία για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα.  

 

 

 

9 Μαρτίου 2020

energypress