Δυναμικές δράσεις, λύσεις, ειρήνη!

02 04 2022 | 08:13Greenpeace

Με το Rainbow Warrior στο Ιόνιο

Όταν οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων “οργώνουν” τις θάλασσες, αντιδράς. Αυτό κάναμε κι εμείς στο Ιόνιο, όσο πραγματοποιούνταν σεισμικές έρευνες εκ μέρους της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια για εύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή. Μαζί με το πλοίο μας, Rainbow Warrior, το πλήρωμα και τους ακτιβιστές μας, γίναμε μάρτυρες των δυνατών ηχητικών εκρήξεων που απαιτούνται για τις έρευνες και των επιπτώσεών τους στη βιοποικιλότητα. Ας μην ξεχνάμε τους εκβρασμούς ζιφιών στην Κέρκυρα πριν λίγες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, αποκαλύψαμε την αδιαφάνεια από κυβέρνηση και εταιρεία, που τηρούσαν σιγή ιχθύος παρά τα αιτήματά μας για περισσότερες πληροφορίες, και καταφέραμε έστω και προσωρινά να σταματήσουμε τις έρευνες!

Διάβασέ τα όλα εδώ

 

There is no Green without Peace

Από τη γέννησή μας, η μη βία και η ειρήνη είναι βασικές μας αξίες. Παίρνουμε θέση κατά του πολέμου στην Ουκρανία και επιμένουμε πως η προστασία των ανθρώπων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία του πλανήτη. Καμία πολεμική σύγκρουση δεν λύνει προβλήματα, αντιθέτως πάντα είναι η απαρχή νέων. Φωνάζουμε δυνατά ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ και συνεχίζουμε τη δράση μας για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, για πρόσβαση όλων σε καθαρή τροφή και νερό, για τερματισμό της πυρηνικής απειλής.

Δυναμικές δράσεις, λύσεις, ειρήνη!

Από τον έναν “δεσπότη” στον άλλον;

Οι ηγέτες της ΕΕ ψάχνουν λύσεις στην ενεργειακή κρίση, αλλά καταλήγουν στις λάθος λύσεις. Αντί να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω των εισαγωγών ορυκτών καυσίμων και να στραφούν στις πραγματικές λύσεις - δηλαδή τις σοβαρές επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση με συμμετοχή της κοινωνίας - απλά ψάχνουν νέους παρόχους. Τα ορυκτά καύσιμα ιστορικά συνδέονται με συγκρούσεις και πολέμους. Από όπου κι αν προέρχονται, οι κυβερνήσεις πρέπει να απεξαρτηθούν από αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Δυναμικές δράσεις, λύσεις, ειρήνη!

 Η επισιτιστική κρίση είναι εδώ;

Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται στα ύψη και οι συζητήσεις γύρω από την επισιτιστική κρίση φουντώνουν. Ρωσία και Ουκρανία είναι μεγάλοι εξαγωγείς βασικών προϊόντων διατροφής, όπως σιτηρά και φυτικά έλαια. Όμως δεν μας λείπει η τροφή! Η ΕΕ παράγει μεγάλες ποσότητες από λάθος πράγματα με λάθος μεθόδους, ενώ χρειαζόμαστε αγροτικές πολιτικές απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα, χημικά, μεταλλαγμένα και λιπάσματα, μείωση ζωοτροφής, μείωση παραγωγής και κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών, ώστε να έχουμε διατροφική κυριαρχία, υγιεινή τροφή και προστασία του περιβάλλοντος.

Δυναμικές δράσεις, λύσεις, ειρήνη!

Η ζοφερή πραγματικότητα και η ελπίδα

Πρόσφατα η IPCC, δηλαδή η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, που αποτελείται από κορυφαίους κλιματικούς επιστήμονες, παρέδωσε στις κυβερνήσεις την πιο πρόσφατη έκθεσή της σχετικά με τις επιπτώσεις, την προσαρμογή και την ευαλωτότητα στην κλιματική αλλαγή. Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ό,τι νομίζαμε και οι απειλές γίνονται όλο και πιο άμεσες κι επικίνδυνες. Υπάρχουν λύσεις, όμως η εφαρμογή τους πρέπει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ, αμέσως. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με δικαιοσύνη και ωμή ειλικρίνεια.

Δυναμικές δράσεις, λύσεις, ειρήνη!

Τα ιστορικά πανό μας απέκτησαν δευτερη ζωή!

Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλιά μας (γίναμε 30!), συνεργαστήκαμε με την Fabric Republic και δημιουργήσαμε μία upcycled συλλογή προϊόντων που δημιουργήθηκαν από πανό που έχουμε χρησιμοποιήσει σε δράσεις μας όλα αυτά τα χρόνια. Η συλλογή είναι συλλεκτική και αποτελείται από νεσεσέρ, πορτοφόλι, μπρελόκ και τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Με κοινό μας όραμα μία πραγματικότητα με zero waste, στόχος της κοινής μας δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα επαναχρησιμοποίησης υλικών και η προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Δυναμικές δράσεις, λύσεις, ειρήνη!