Γιορτάζουμε στις 22 Ιανουαρίου 2021 την κατάργηση των Πυρηνικών.

Μετά την επικύρωση από 51 χώρες κράτη μέλη στις 22 Ιανουαρίου 2021 τίθεται σε ισχύ από τον ΟΗΕ ο Διεθνής νόμος Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών όπλων, ο οποίος υπερψηφίστηκε στις 7-7-2019 και για τον οποίο όλοι επί τόσα χρόνια παλεύαμε. 

Αν και αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα για την αποπυρηνικοποίηση του πλανήτη δεν παύει να είναι λαμπρή νίκη του αντιπυρηνικού κινήματος και γιαυτό θα τη γιορτάσουμε σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς μέσω διαδικτύου λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της Πανδημίας COVID.

1

Έτσι συμμετέχουμε στο Global Health web seminar που διοργανώνει η IPPNW 

https://www.ippnw.org/news/global-health-webinar

και στις γιορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ICAN παγκόσμια (το λινκ παραμένει ανοικτό για σύνδεση με όποιους φίλους του αντιπυρηνικού κινήματος θέλουν να διοργανώσουν επώνυμα  οποιαδήποτε γιορταστική εκδήλωση)

https://www.icanw.org/events

Λόγω των απαγορεύσεων λόγω COVID στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε απλώς μια ομαδική βιντεοκλήση ανάμεσα στους φίλους της IPPNW- ICAN στην Ελλάδα, με κέντρο το σπίτι μου όπου θα γίνει μια μικρή τελετή.

Κατά το τελευταίο ταξίδι του PeaceBoat, το Νοέμβρη 2019 στην υποδοχή του πλοίου στον Πειραιά ο διευθυντής Trevor μου είχε δώσει μια κούκλα Daruma. 

1

Ο Daruma είναι μια ανδρική φιγούρα σε στάση περισυλλογής Ζεν. Διδάσκει την NANAKOBI-YAOKI δηλαδή την έννοια του να μην αποθαρρύνεσαι από τις δυσκολίες. 
Το χρησιμοποιούν όπως εμείς το πηγάδι των ευχών ή τα εικονίσματα. 
Πρέπει να μουτζουρώσεις το αριστερό του μάτι κάνοντας μιαν ευχή και όταν η ευχή πιάσει να ζωγραφίσεις και το άλλο μάτι του. 
Όλοι εμείς το Νοέμβρη 2019 ζωγραφίσαμε το μάτι του δώρου μας με τη ευχή να γίνει γίνει νόμος στον ΟΗΕ η Συμφωνία Πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών και με την υποχρέωση μετά να ζωγραφίσουμε και τα άλλο μάτι του Daruma μας.
https://mariasot.blogspot.com/2019/11/blog-post.html
Έτσι στις 22 Ιανουαρίου 2021 που η Συμφωνία τίθεται σε ισχύ τα εγγόνια μου θα ζωγραφίσουν το δεύτερο μάτι στου Daruma για να θυμούνται όλα τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο ότι ο αγώνας για την εξαφάνιση των πυρηνικών όπλων από τον πλανήτη συνεχίζεται.
1
Για τον ίδιο λόγο το ένα από τα ωραία πόστερ που σχεδίασε ο Άλκης Φαρμάκης για να τιμηθεί αυτό το ορόσημο στην ιστορία του Αντιπυρηνικού κινήματος απευθύνεται στα παιδιά, που από την αρχή μας αγκάλιασαν
https://mariasot.blogspot.com/2020/10/blog-post_26.html
 
https://ippnwgr.blogspot.com/2021/01/22-2021_16.html?fbclid=IwAR0li3gcTZY_vlpYGn3MIdZB6m-Pa1LQJAX0kZRtFcu_C41GQcdBXU1vnyA
 
Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου