Δανία: Αναβολή για μέσα του 2023 ο διαγωνισμός για το "ενεργειακό" νησί - Μεγάλο το ενδιαφέρον επενδυτών

10 07 2022 | 10:25

Αναβολή για 12 μήνες παίρνει η διαγωνιστική διαδικασία για το «ενεργειακό» νησί της Βόρειας Θάλασσας σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Δανίας. Επομένως η νέα ημερομηνία είναι περί τα μέσα του 2023.

Ειδικότερα, η απόφαση πάρθηκε ενώ έχει προηγηθεί μια περίοδος διαλόγου με τον ιδιωτικό τομέα, εντός του 2021. Η αρχή εκτιμά πως η καθυστέρηση δεν πρόκειται να επηρεάσει το συνολικό χρονοδιάγραμμα του έργου.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, υπεύθυνος για τα «ενεργειακά» νησιά της DEA (Danish Energy Agency), Mogens Hagelskaer ανέφερε: «Κατόπιν διαβούλευσης με την αγορά, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να διαθέσουμε επιπλέον 12 μήνες για την θέσπιση ενός στέρεου υποβάθρου προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το «ενεργειακό» νησί στη Βόρεια Θάλασσα θα εγκαινιαστεί ως «ορόσημο» για την μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Δανία, συμβάλλοντος στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης και παγκοσμίως».

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 10 ιδιώτες επενδυτές και κοινοπραξίες έχουν προτείνει καινοτόμες λύσεις κατά τις συζητήσεις με την αγορά για το πως καλύτερα μπορεί να σχεδιαστεί το «ενεργειακό» νησί στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και για το καταλληλότερο business model, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αρμόδια Αρχή της χώρας.

Δανία: Αναβολή για μέσα του 2023 ο διαγωνισμός για το "ενεργειακό" νησί - Μεγάλο το ενδιαφέρον επενδυτών