Greenpeace: Οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων χρησιμοποιούν τον αθλητισμό!

14 01 2022 | 12:30

Θυμάσαι όταν η καπνοβιομηχανία χρησιμοποιούσε τις διαφημίσεις και τις χορηγίες για να προωθήσει τα δολοφονικά της προϊόντα; Ή για παράδειγμα, όταν η Marlboro ήταν χορηγός στη Φόρμουλα 1; Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων κάνει το ίδιο: η στρατηγική τους είναι να χρησιμοποιούν τις αθλητικές ομάδες και εκδηλώσεις για να κερδίσουν την εύνοιά μας.

Πες όχι στην προπαγάνδα τους!

Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων λοιπόν χρησιμοποιεί τη διαφήμιση και τις χορηγίες ως κάλυψη, για να αποσπάσει την προσοχή μας από τη βρώμικη δραστηριότητα των εταιρειών, την ώρα που οι πράξεις τους συνεχίζουν να μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο στην κλιματική κρίση και στην κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουμε.

Αφού οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων έχουν ευθύνη για θανάτους εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, γιατί είναι ακόμα αποδεκτό να έχουν το λογότυπό τους πάνω στη φανέλα των αγαπημένων μας αθλητικών ομάδων; Η ΕΕ απαγόρευσε τις διαφημίσεις της καπνοβιομηχανίας, άρα είναι απόλυτα λογικό να συμβεί το ίδιο και με τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες πολίτες στην Ευρώπη που πιέζουν την ΕΕ για νόμο που θα απαγορεύει τις διαφημίσεις και τις χορηγίες των εταιρειών ορυκτών καυσίμων. Με 1 εκατομμύριο υπογραφές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να μας ακούσει!

Η φωνή σου έχει δύναμη!


Μαζί, θα το πετύχουμε!

(Greenpeace)