Άριστα 10! Η Vestas λανσάρει την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο 10ΜW!

Μια παγκόσμια πρωτιά για την Vestas με την ανεμογεννήτρια των 10MW.

Η δανέζικη εταιρεία παρουσίασε την μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο, που χαρακτηρίστηκε «σημαντικό ορόσημο» για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία

ο Διευθύνων Σύμβουλος της MHI Vestas  Philippe Kavafyan, έκανε την αποκάλυψη στην εναρκτήρια συνεδρία του συνεδρίου Global Wind στο Αμβούργο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αποφασίσαμε να κάνουμε εύκολη τη ζωή των Διευθυνόντων συμβούλων των εταιρειών. Όταν θέλουν να αναπτύξουν ένα αιολικό πάρκο , να χρειάζονται μια απλή διαίρεση για να βρουν τον αριθμό των ανεμογεννητριών που χρειάζονται. Έτσι δημιουργήσαμε την μηχανή των 10 MW

Η νέα ανεμογεννήτρια έχει πτερύγια μήκους εννέα διόροφων βρετανικών λεωφορείων και η επιφάνεια σάρωσης είναι μεγαλύτερη από το London Eye.

Το μέγεθος της ανεμογεννήτριας ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά υπεράκτιων αιολικών πάρκων ικανών να παράγουν περισσότερη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ανά τετραγωνικό μέτρο ωκεανών.

Η MHI Vestas, δήλωσε ότι η ανεμογεννήτρια θα είναι έτοιμη για εμπορικές εγκαταστάσεις έως το 2021.

«Η ανεμογεννήτρια V164-10.0 MW είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν αποδεχόμαστε συμβατικούς  περιορισμούς σκέψης και ότι σκεφτόμαστε πέρα ​​από τους εαυτούς μας», δήλωσε ο υπεύθυνος τεχνολογίας της Vestas Torben Hvid Larsen. «Έχουμε αποδεχτεί την πρόκληση να καταφέρουμε  ό, τι είναι δυνατό στον τομέα μας

Η νέα ανεμογεννήτρια είναι το τελευταίο παράδειγμα των ταχύτατων βελτιώσεων που πραγματοποιούνται στην τεχνολογία, οι οποίες και θα συμβάλουν στην καθιέρωση της αιολικής ενέργειας  ως κορυφαίας τεχνολογίας στο νέο ενεργειακό σύστημα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δια στόματος Fatih Birol, αποκάλυψε στην ίδια συνεδρία ότι αναμένει την αιολική ενέργεια να γίνει η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας της ΕΕ μέχρι το 2027, αναθεωρώντας  τις προηγούμενες προβλέψεις του ότι η αιολική ενέργεια θα πιάσει την κορυφή το 2030.

Η ανάπτυξη θα καθοδηγείται από τον πρόσφατα συμφωνηθέντα στόχο της ΕΕ να παράγει το 32% της ενέργειας της ένωσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030,. Ο IEA. αναμένει μέχρι το 2040, η ΕΕ να παράγει 1.100 TWh αιολικής ενέργειας.

 

27 Σεπτεμβρίου 2018

με στοιχεία απο το BusinessGreen