Renewable & Storage Forum: Στις 12 Νοεμβρίου το 2ο Συνέδριο του energypress για τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας.

07 10 2020 | 09:28

Στη θερμότερη κυριολεκτικά περίοδο, με πολλά από τα καθοριστικά θέματα του ενεργειακού τομέα και ειδικά του τομέα της «πράσινης» ενέργειας να είναι ανοιχτά, το energypress οργανώνει για δεύτερη χρονιά το συνέδριο «renewable & storage forum» με αντικείμενο, φυσικά, τις ΑΠΕ και την Αποθήκευση Ενέργειας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου με την υβριδική μορφή που επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας. Πρακτικά, θα συμμετάσχουν στα πάνελ του συνεδρίου με φυσική παρουσία και με όλους τους κανόνες ασφάλειας μόνον οι ομιλητές, και το συνέδριο θα μεταδίδεται livestreaming με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του energypress, αλλά και των social media.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών στη χονδρεμπορική και λιανική αγορά, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων.

Επίσης, η πρόοδος σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο όσον αφορά την αποθήκευση ενέργειας, οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι.

 

 

7 Οκτωβρίου 2020

energypress