Πρωτότυπη σύμπραξη WWF και Μουσείου Prado για την κλιματική αλλαγή.

11 12 2019 | 08:56

'Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν η περιβαλλοντική οργάνωση WWF και το Μουσείο Prado στην Ισπανία προκειμένου να αφυπνίσουν πολίτες και πολιτικούς για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με φόντο τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη, η οποία πραγματοποιείται από τις 2 του μήνα και θα ολοκληρωθεί στις 13/12, αλλά και ενόψει της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες στις 12 και 13/12.

Στην προσπάθειά τους αυτή, επέλεξαν τέσσερις διάσημους πίνακες από τη συλλογή Prado τους οποίους... πείραξαν θέλοντας να τονίσουν τις περιβαλλοντικές συνέπειες από τα διάφορα έντονα φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Έτσι ο «Φελίπε ο IV έφιππος» του Ντιέγο Βελάσκεθ βυθίζεται στο νερό λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, η άλλοτε ξένοιαστη κάτοχος της «Ομπρέλας» του Φρανθίσκο Γκόγια γίνεται κλιματική πρόσφυγας σε καταυλισμό, το «Πέρασμα της Στυγός» του Γιοάχιμ Πατινίρ ξηραίνεται, ενώ τα «Παιδιά στην παραλία» του Χοακίν Σορόγια Μπαστίγια βρίσκονται να παίζουν ανάμεσα σε δεκάδες ψάρια που έχουν ξεβραστεί στην ακτή.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

4 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΝΕΑ