75 δέντρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ.

12 08 2020 | 06:27

Το 2020 συμπίπτει με το έτος εορτασμού των 75 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Ακαδημαϊκός Κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7) πρότεινε την Πρωτοβουλία “75 UN – 75 Trees UNAI SDG 7”, που συνδέεται με την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τις κυβερνήσεις και τους απλούς ανθρώπους του πλανήτη να αυξήσουν την «φιλοδοξία» τους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με συγκεκριμένες δράσεις.

Για την επίτευξη των στόχων της η Πρωτοβουλία απευθύνεται σε κυβερνήσεις, σε Περιφέρειες, Δημοτικές αρχές και κάθε είδους νομικές οντότητες, που εντάσσονται στην κατηγορία των μη κυβερνητικών οργανώσεων (Non-state and sub-national actors –NSA), προτείνοντας την φύτευση εβδομήντα πέντε (75) τουλάχιστον δένδρων, ως συμβολή στις προσπάθειες δέσμευσης των εκπομπών CO2 και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάθε εβδομήντα πέντε νέα δέντρα που θα φυτευτούν εντός του έτους 2020 αντιπροσωπεύουν και μία νίκη στη μάχη για την κλιματική αλλαγή.

Στόχος είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια, την προστασία των δασών, την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική προστασία.

Στο Δήμο Λοκρών στοχεύουμε στην περιβαλλοντική αφύπνιση του πληθυσμού και προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μια υπεύθυνη περιβαλλοντικά συμπεριφορά για κάθε Δημότη και επισκέπτη της περιοχής μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με απόφαση του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ συμμετέχουμε ενεργά στην πρωτοβουλία του UNAIHubSDG7.

Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 με την εθελοντική δεντροφύτευση 75 φυτικών δασικών υλικών (κυπαρίσσια Αριζόνας, ευκάλυπτοι, σφενδάμια, τούγιες, πικροδάφνες και κουκουναριές) στο Γουλέμι.

Η ενέργεια αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ενσωμάτωση νέων δασικών φυτών στο φυσικό τους περιβάλλον, στα επόμενα χρόνια, με απώτερο σκοπό την αύξηση των δασικών εκτάσεων του Δήμου μας και την ουσιαστική συνδρομή στις διαδικασίες δέσμευσης εκπομπών CO2.

Στη δράση συμμετείχαν ενεργά η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Γιαννοπούλου, ο Αντιδημάρχος κ. Νικόλαος Ανεστάκος, ο Προέδρος της Κοινότητας Γουλεμίου κ.Ιωάννης Λιάρτης, καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών.

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας αυτής ανανεώνουμε την πρόσκληση μας για την επόμενη προγραμματισμένη δεντροφύτευση του Δήμου το προσεχές φθινόπωρο.

 

D

 

G

 

D

 

D

 

 

 

 

7 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ