Masdar: Θα κεφαλαιοποιήσουμε την τεχνογνωσία από το αντλησιοταμιευτικό της Αμφιλοχίας για άλλα έργα στην ευρύτερη περιοχή

09 10 2024 | 10:09

Η Τέρνα Ενεργειακή, την οποία συμφώνησε να αποκτήσει η εμιρατιανή Masdar, παίζει κρίσιμο ρόλο στο σχέδιό της για επέκτασή στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Αχμέντ Αλ Αουαντί, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Green Energy News.

«Βλέπουμε την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ως εφαλτήριο για τις επενδύσεις της Masdar στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ακόμα πιο πέρα», σχολίασε ο κ. Αλ Αουαντί, με αφορμή τη συμφωνία ύψους 3,2 δισ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς τη φετινή χρονιά.

 

Η Masdar εκτιμά ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς το στόχο της για χαρτοφυλάκιο πράσινων έργων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 100 GW ως το 2030.

Πέρα από το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, η Masdar πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της και το πρώτο της έργο αντλησιοταμίευσης, στην Αμφιλοχία.

Όπως εξήγησε ο Αλ Αουαντί, «εν τέλει η αντλησιοταμίευση παίζει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης έργων ΑΠΕ και της ενσωμάτωσής τους στο ηλεκτρικό σύστημα, διασφαλίζοντας την ευστάθεια και την ισορροπία του δικτύου. Η Masdar θα κεφαλαιοποιήσει την τεχνογνωσία από το έργο της Αμφιλοχίας για να διερευνήσει άλλα έργα στην περιοχή», κατέληξε.

γ