Ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο «πράσινο» data center στην Ελλάδα – Στα 20 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης της Sparkle

07 09 2021 | 08:40

Την έναρξη λειτουργίας του Metamorfosis II, του πρώτου «πράσινου» Κέντρου Δεδομένων στην Ελλάδα και ενός από τα μεγαλύτερα data centers και προηγμένα στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Sparkle.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Μεταμόρφωσης στην Αθήνα, καλύπτει μια έκταση 6.000 τ.μ., με χωρητικότητα έως 700 rack και ισχύ 7,7 MW. 

Το Metamorfosis II, ακολουθώντας τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμο περιβάλλον και ανάπτυξη, διαθέτει τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα ισχύος και ψύξης, από άποψη ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της τάξης περίπου των 28.000 τόνων ετησίως.

Όπως και τα άλλα data centers της Sparkle, έτσι και το Metamorfosis II, είναι πλήρως ενσωματωμένο στο Nibble, το νέο Παμμεσογειακό δίκτυο τηλεπικοινωνιών και στο Seabone, τη ραχοκοκαλιά του κορυφαίου ΙP/MPLS της Sparkle, προσφέροντας μια πλήρη δέσμη υπηρεσιών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.  

Η συγκεκριμένη επένδυση προστίθεται στην ισχυρή και σταθερά δυναμική προοπτική των ιταλικών επενδύσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, σε τομείς που βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως η ενέργεια, οι τηλεποικοινωνίες και οι υποδομές. 

Η αυξανόμενη επενδυτική παρουσία της Sparkle στην Ελλάδα

Η Sparkle είναι εταιρεία του Ομίλου ΤΙΜ και αποτελεί τον πρώτο διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία.

Από το 2001, η εταιρεία έχει αυξανόμενη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα. Ειδικότερα, μόνο κατά την τελευταία πενταετία, έχει επενδύσει 20 εκατ. ευρώ στα οποία προστίθεται το ύψος της πρόσφατης επένδυνσης άλλων 20 εκ. ευρώ. 

Η θυγατρική της Sparkle διαθέτει πλέον τέσσερα κέντρα δεδομέων στην Ελλάδα (δύο στην Μεταμόρφωση, ένα στο Κορωπί και ένα στα Χανιά), συνολικής έκτασης 14.000 τ.μ. και ισχύος 13,7 MW. 

 

 

7 Σεπτεμβρίου 2021

energypress