WWF: Θα αφήσεις τη χελώνα καρέτα απροστάτευτη;

24 05 2021 | 08:52

Σήμερα (23 Μαϊου) γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας και μου ήρθε στο μυαλό μια αξέχαστη εμπειρία που είχα πριν δύο χρόνια στα Σεκάνια της Ζακύνθου! Είχαμε επισκεφτεί μαζί με συναδέλφους από το WWF Ελλάς την παραλία όταν, νωρίς το πρωί, είχε γεμίσει χελωνάκια καρέτα τα οποία μόλις είχαν βγει από τα αυγά τους και περπατούσαν προς το νερό ξεκινώντας το ταξίδι τους στη ζωή!

Το ήξερες όμως πως μόνο 1 στα 1.000 χελωνάκια καρέτα θα καταφέρει τελικά να επιβιώσει; Από το ξεκίνημα της ζωής της, η χελώνα καρέτα απειλείται από πολλούς φυσικούς εχθρούς, αλλά ο σημαντικότερος κίνδυνος για την επιβίωσή της είναι ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές του.

Δες αυτό το συγκλονιστικό βίντεο με τα πρώτα βήματα μιας χελώνας καρέτα.

Η περίοδος ωοτοκίας ξεκινάει σύντομα και δεν θέλουμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Βοήθησε μας τώρα να προστατέψουμε τη χελώνα καρέτα και να κάνουμε το ταξίδι της στη Μεσόγειο πιο ασφαλές.

 

Υιοθέτησε μια χελώνα καρέτα

Στο WWF Ελλάς έχουμε πάρει «προσωπικά» την υπόθεση της προστασίας της χελώνας καρέτα, εδώ και δεκαετίες και δουλεύουμε συστηματικά για να τις κρατήσουμε ασφαλείς. Προστατεύουμε τα Σεκάνια στη Ζάκυνθο, μια παραλία μήκους μόλις 550 μέτρων, που είναι το σημαντικότερο «μαιευτήριο» της χελώνας καρέτα στη Μεσόγειο, καθώς συγκεντρώνει κάθε χρόνο 500 – 1.000 φωλιές!

Με τη συμβολική υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου υποστηρίζεις τη δουλειά μας και μας δίνεις τα μέσα να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί.

Θα είσαι μαζί μας στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τις χελώνες καρέτα;

Βίκυ Σταύρακα

Υπεύθυνη σχέσεων με υποστηρικτές

Υ.Γ. Συμβαίνει τώρα! Δες το βίντεο που τραβήξαμε πριν από κάποιες ώρες στα Σεκάνια με τις χελώνες καρέτα να ζευγαρώνουν.

 

 

 

 

23 Μαϊου 2021

WWF