ΕΛΕΤΑΕΝ: Συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας το αιολικό δυναμικό, σύμφωνα με την έκθεση Ντράγκι

13 09 2024 | 11:54

Την αιολική ενέργεια ως το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας αναδεικνύει η ΕΛΕΤΑΕΝ σε ανάρτησή της στο LinkedIn, επικαλούμενη τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση Ντράγκι.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ένωση σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα μας διαθέτει πλούσιο αιολικό δυναμικό, γεγονός που καθιστά την αξιοποίηση του ιδιαίτερα ανταγωνιστική για την οικονομία.

Αναλυτικά, τονίζει τα εξής:

"H αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την hashtag#Ευρώπη και ειδικά για την hashtag#Ελλάδα.

Αυτή η επισήμανση περιλαμβάνεται στις διαπιστώσεις της Έκθεσης hashtag#Ντράγκι.

Tο διάγραμμα της ανάρτησης (σελ. 36 της Έκθεσης, Part A, Chapter 3) αποκαλύπτει ότι η αιολική ενέργεια είναι ο οικονομικός τομέας όπου η Ευρώπη έχει τις μεγαλύτερες – μετά τις πράσινες μεταφορές- δυνατότητες να διατηρήσει hashtag#συγκριτικό hashtag#πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας (όπως εξηγεί η Έκθεση, ο υπολογισμός αυτός -που απεικονίζεται στο άξονα Χ του διαγράμματος- λαμβάνει υπόψη το πόσο δυνατή και αναπτυγμένη είναι η οικονομία σε άλλους σχετικούς τεχνολογικούς τομείς).

Από το διάγραμμα προκύπτει επίσης ότι η αιολική ενέργεια είναι ο οικονομικός τομέας όπου η Ευρώπη έχει ήδη αποκτήσει τη μεγαλύτερη τεχνολογική hashtag#εξειδίκευση και hashtag#ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Κίνα (αυτό απεικονίζεται με το μέγεθος του κάθε κύκλου).

Δεν είναι μόνο γενικώς η Ευρώπη. Η αιολική ενέργεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα ειδικά της hashtag#Ελλάδας:
 

f

 

H Έκθεση, αφού επισημάνει την ανάγκη για αύξηση των ανανεώσιμων πηγών, διευκρινίζει: «Συγκεκριμένες περιοχές της ΕΕ είναι προικισμένες με υψηλό δυναμικό για οικονομικά ανταγωνιστική αξιοποίηση των Α.Π.Ε Για παράδειγμα, ήλιος στη νότια Ευρώπη και hashtag#άνεμος στο Βορά και hashtag#Νοτιοανατολικά»

Μπορείτε να δείτε την Έκθεση εδώ: https://lnkd.in/eAk84kkG

Για περισσότερα για την Έκθεση και την ενεργειακή μετάβαση, δείτε το σχόλιο του Giles Dickson ➡️ https://lnkd.in/dzf7ezbZ"

 

f