Με σύγχρονα φωτοβολταϊκά συστήματα ο ηλεκτροφωτισμός στην “τυφλή” επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη

29 07 2024 | 11:03

Ξεκινούν προσεχώς οι εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, αφότου ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση και τη διαγράμμιση.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γουτίκας, με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία, προβλέπεται η αξιοποίηση σύγχρονων φωτοβολταϊκών συστημάτων για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η επαρχιακή οδός Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου ήταν έως τώρα «τυφλή», παρόλο που αποτελεί την πιο σύντομη οδική διαδρομή σύνδεσης της έδρας του δήμου Ωραιοκάστρου με τα χωριά της Μυγδονίας και κατ’ επέκταση με την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό στροφών, τις εναλλαγές απότομων κλίσεων, την ομίχλη και το χιόνι το χειμώνα, η παντελής έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, καθιστούσε μέχρι σήμερα τη διέλευση της συγκεκριμένης οδού ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Το πρόβλημα αυτό λύνεται πλέον, καθώς το επόμενο διάστημα ξεκινά η τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών, με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα και μπαταρίες για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας.

Σε σχετική δήλωση, ο κ. Γουτίκας ανέφερε: «Επιλέγουμε τον ηλιακό φωτισμό γιατί προσφέρει υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο φωτισμό με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεί ικανοποιητική λύση, έναντι της κοστοβόρας εγκατάστασης ενός συμβατικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Επιλέγουμε  τις «έξυπνες» λύσεις που μας προσφέρει η τεχνολογία και αποδίδουμε την επ. οδό Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, με αναβαθμισμένα επίπεδα ασφάλειας στους πολίτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής». 

σ