Συμμετοχή του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) στις ενεργειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΡΑΕ, στον Μύλο των Ξωτικών

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροληλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ), ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, θα βάλει τα γιορτινά του και θα συμμετάσχει το Σάββατο και την Κυριακή, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021, στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που φιλοξενεί το παιχνίδι τύπου «φιδάκι» της Αρχής.

Εκεί, ο Σύνδεσμος θα παρουσιάσει, μέσα από παιχνίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά, την τεχνολογία των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών μαθαίνοντάς τους για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ανεξάντλητο φυσικό πόρο, το νερό.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα στάδια κατασκευής ενός μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού, θα δουν φωτογραφικό υλικό και video από σταθμούς που βρίσκονται σε λειτουργία -πλήρως εναρμονισμένων με το περιβάλλον- και θα ενημερωθούν για τα οφέλη από την ανάπτυξη των έργων αυτών.

Σημειώνεται πως σήμερα λειτουργούν ήδη 245 MW μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια και βρίσκονται σε εξέλιξη να υλοποιηθούν άλλα περίπου 200MW έως το 2030. Παρόλο που η ισχύς δεν είναι μεγάλη σε σχέση με άλλες τεχνολογίες, η προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία και την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά σημαντική.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας μικρός υδροηλεκτρικό σταθμός ισχύος της τάξης των 10 MW είναι ικανός να εξασφαλίσει περίπου το σύνολο της ετήσιας ενέργειας που χρειάζεται μία πόλη όπως είναι τα Τρίκαλα, τα οποία μας φιλοξενούν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, τον Μύλο των Ξωτικών.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης αυτής δράσης, οι μικροί φίλοι θα λάβουν δωρεάν μία μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό και ένα παζλ,  για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους στο σπίτι.

Γραφείο Τύπου ΡΑΕ

 

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) 

Πειραιώς 132, 118 54, Αθήνα
Τηλ: +30 210 3727472

E-mail: press@rae.gr

----------------------

Press & Public Relations Office

Regulatory Authority for Energy (RAE)

132 Pireos Str., 118 54, Athens, Greece

Tel: +30 210 3727472

E-mail: press@rae.gr