Το Σεπτέμβριο του 2022 εκδικάζεται η έφεση του ΔΕΔΔΗΕ για τις καθυστερημένες πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ

Πολύ δρόμο έχει ακόμα, όπως φαίνεται, η ολοκλήρωση της δικαστικής διαμάχης για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ, καθώς η εκδίκαση της έφεσης του ΔΕΔΔΗΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης έχει οριστεί για το Σεπτέμβριο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο (τότε) ΛΑΓΗΕ (νυν ΔΑΠΕΕΠ) προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, με τον ΣΠΕΦ και τον ΠΣΑΦ να παρεμβαίνουν υπέρ του Λειτουργού.

Σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, ο νυν ΔΑΠΕΕΠ δικαιώθηκε το 2019, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ άσκησε έφεση, η οποία κατατέθηκε στα τέλη του φετινού Μαρτίου. 

Όπως αναφέρουν πηγές του ΠΣΑΦ, προ ημερών κοινοποιήθηκε στους εκπροσώπους των δύο Συνδέσμων δικαστικό έγγραφο, με το οποίο καλούνται να παραστούν στην εκδίκαση της έφεσης.

Στο κείμενο της έφεσης, που ξεπερνά τις 100 σελίδες, ο ΔΕΔΔΗΕ αναπτύσσει τα επιχειρήματά του με τα οποία αμφισβητείται η ορθότητα της πρωτόδικης απόφασης.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ με την έφεση δε στρέφεται μόνο εναντίον του ΔΑΠΕΕΠ, αλλά και της ΔΕΗ, με τη λίστα των εφεσίβλητων να περιλαμβάνει επίσης στελέχη του ΠΣΑΦ, καθώς και εταιρείες παραγωγών ΑΠΕ που είχαν συνταχθεί με τη διεκδίκηση του ΛΑΓΗΕ.

Το afo.gr έχει δημοσιοποιήσει δυο σελίδες των σχετικών δικαστικών εγγράφων που έχουν κοινοποιηθεί στον ΠΣΑΦ:

δφ

 

 

 

 

7 Ιουλίου 2021

energypress