Η EDF θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Νιου Τζέρσεϋ.

09 08 2018 | 08:12

Η EDF θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Νιου Τζέρσεϋ.

Η εταιρεία υπέβαλε το σχέδιο για την κατασκευή του δευτέρου υπεράκτιου αιολικού πάρκου των ΗΠΑ στο New Jersey.

Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας, θα συνεργαστεί με την εταιρεία Fisherman’s Energy για τον σχεδιασμό και αδειοδότηση του έργου.

Το αιολικό πάρκο Nautilus θα κατασκευαστεί σε απόσταση τριών μιλίων από την ακτή του Ατλάντικ Σίτυ, με ισχύ περίπου 25 MW, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 20.000 νοικοκυριών. Ελπίζεται ότι το έργο παραγωγής καθαρής ενέργειας θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2020.

Το μικρό μέγεθος του αιολικού πάρκου εξυπηρετεί την επίδειξη του τρόπου με τον οποίο θα κλιμακωθεί περαιτέρω η υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Η EDF θα αξιοποιήσει τις "παγκόσμιες δυνατότητες προμηθειών" που έχει, για να κατασκευάσει το έργο με χαμηλό κόστος και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για την τοπική κοινότητα. Ο θυγατρική της
EDF στη Βόρεια Αμερική έχει κατασκευάσει πάνω από 4.700 MW χερσαίων αιολικών πάρκων τα τελευταία 15 χρόνια.

«Αυτοί οι πρώτοι εργαζόμενοι θα είναι το πρώτο κύμα των σχεδόν 40.000 θέσεων εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν στις ΗΠΑ, για την κατασκευή του προγραμματισμένου  χαρτοφυλακίου των 8 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας», δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο αντίκτυπος του αιολικού πάρκου στους λογαριασμούς ενέργειας θα είναι μηδαμινός. «Υπολογίζουμε ότι θα κοστίσει όσο ένα μικρό φλιτζάνι καφέ », δήλωσε στο NJ Spotlight ο Doug Copeland, διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης της EDF. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άλλες αιτήσεις για την ίδια θέση είχαν απορριφθεί, λόγω του υψηλού κόστους.

Νωρίτερα φέτος, ο κυβερνήτης του New Jersey, Phil Murphy, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την υλοποίηση στόχου κατασκευής έργων 3.500 MW υπεράκτιας αιολικής ισχύος μέχρι το 2030. Ο στόχος υπερβαίνει τις φιλοδοξίες της γειτονικής Νέας Υόρκης, η οποία στοχεύει να επεκτείνει την υπεράκτια αιολική βιομηχανία στα 2.400MW το ίδιο έτος-στόχο.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν μόνο ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο σε λειτουργία, ένα έργο 30MW που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Ρόουντ Άιλαντ.

8 Αυγούστου 2018

Πηγή Climate Action

Φώτο: Block Island wind farm.

Credit: US DOE

Περισσότερα

·  DONG Energy successfully dismantled the world’s first offshore wind farm

·  The world's first floating wind farm commissioned in Scotland

·  EIB approves €156m loan for German offshore wind farm