Β.Αποστόλου: Εμπαιγμός των κατοίκων της Καρύστου με το ειδικό τέλος των ΑΠΕ - Καθυστερεί αδικαιολόγητα η πληρωμή.

22 02 2021 | 09:27

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε τα εξής με αφορμή την επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Καρύστου, την οποία κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:  

“Την ίδια ώρα που όλη η Εύβοια απειλείται να μετατραπεί σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο και η περιοχή Καρυστίας έχει καλύψει την επιτρεπόμενη φέρουσα ικανότητα σε ανεμογεννήτριες, οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της περιοχής εμπαίζονται, αφού την τελευταία περίοδο δεν τους έχει καταβληθεί το ειδικό τέλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που δικαιούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η διαδικασία επιμερισμού των ποσών 1% υπέρ των οικιακών καταναλωτών - κατοίκων των Κοινοτήτων και 1,7% υπέρ του Δήμου Καρύστου έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, η πληρωμή από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας  (ΛΑΓΗΕ) καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Στηρίζουμε το ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό καταθέσαμε τη σχετική αναφορά”.

Ακολουθεί η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Αίτημα για την άμεση απόδοση οφειλών από Τέλη ΑΠΕ, 1% στους δημότες και 1,7% στο Δήμο Καρύστου

Ο βουλευτής Εύβοιας Αποστόλου Ευάγγελος καταθέτει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Απόσπασμα Πρακτικού της από 31.01.2021 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Καρύστου, σύμφωνα με το οποίο ζητά, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την άμεση απόδοση του 1% προς τους καταναλωτές του Δήμου και του 1,7% προς τον Δήμο Καρύστου των Τελών ΑΠΕ.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Ευάγγελος Αποστόλου

 

 

22 Φεβρουαρίου 2021

energypress