Υπεράκτια Αιολικά: Η αντίδραση του Δήμου Σητείας για τις εξελίξεις με Αθερινόλακκο

15 06 2024 | 09:35

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Κρήτης

Την έντονη αντίδραση του Δήμου Σητείας προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από των θέμα των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά κατά την επίσκεψη Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Κρήτης για πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να  "προτεραιοποιήσει" τον σχετικό σχεδιασμό για την περιοχή στο ανατολικό άκρο της Κρήτης, αυτό του Αθερινόλακκου. 

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σητείας αναφέρει: 

"Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, ανακοινώθηκε η πρόθεση και η προτεραιοποίηση,  εκ μέρους του Υπουργείου, της εγκατάστασης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στην περιοχή του Αθερινόλακκου, με βασικό επιχείρημα την μη διατύπωση αντιδράσεων.

Ασφαλώς η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία είναι ψευδής και ανυπόστατη γιατί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 27/22-11-2023, ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και την υπ’ αριθμ. 3/8-12-2023 ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, και τα δυο συλλογικά όργανα γνωμοδότησαν αρνητικά επι της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

Οι ανωτέρω αρνητικές γνωμοδοτήσεις είναι εις γνώσιν και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και της Περιφέρειας Κρήτης".

f