Τη συγκρότηση επιτροπής για τα υπεράκτια αιολικά αποφάσισε το ΥΠΕΝ - Πρόεδρος και ειδικός εμπειρογνώμονας ο Σταύρος Παπαθανασίου

18 10 2023 | 06:34Newsroom / ENERGYPRESS.GR

Τη συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Σύνδεσης και Ανάπτυξης Έργων υπεράκτιων αιολικών πάρκων, αποφάσισε το ΥΠΕΝ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του energypress.

Αποστολή της επιτροπής, όπως αναφέρει η απόφαση, είναι η υποστήριξη του Φορέα υπεράκτιων αιολικών, της ΕΔΕΥΕΠ δηλαδή και η διευκόλυνση της συνεργασίας της με τον ΑΔΜΗΕ, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς για την ανάπτυξη των εν λόγω έργων.

 

Ως Πρόεδρος και ειδικός εμπειρογνώμονας της επιτροπής ορίζεται από το ΥΠΕΝ ο Σταύρος Παπαθανασίου, Καθηγητής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Μάρκου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ως ειδικό εμπειρογνώμονα.

Επιπλέον, ως μέλη ορίζονται οι:

Δημήτριος Τσαλέμης, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτριο Αλεξόπουλο, Προϊστάμενο του Τμήματος ΑΠΕ Ηλεκτρικής και Θερμικής/Ψυκτικής Ενέργειας της Διεύθυνσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γεώργιος Λοϊζος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτρικών Δικτύων και Νέων Τεχνολογιών Ηλεκτρισμού, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), ως εκπρόσωπος της ΡΑΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Κωνσταντίνο Περράκη, Ειδικό Επιστήμονα.

Κωνσταντίνος Τσιρέκης, Διευθυντής Στρατηγικής & Σχεδιασμού Ανάπτυξης του Συστήματος, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Δ.Μ.Η.Ε. Α.Ε.) ως εκπρόσωπος του ΑΔΜΗΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Μιχαήλ Καρυστιανό, Διευθυντή Κλάδου Μελετών & Ανάπτυξης Συστήματος του ΑΔΜΗΕ.

Φλώρα Καραθανάση, Ανώτερη Σύμβουλος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. (Ε.Δ.Ε.Υ.Ε.Π. Α.Ε.), ως εκπρόσωπος του φορέα Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) με αναπληρωματικό μέλος τον Ευθύμιο Ταρτάρα, Σύμβουλο Διοίκησης και Διευθυντή Ομάδας Γεωεπιστημόνων.

 

Βασίλειος Τριαντάφυλλος, Δικηγόρος, ως ειδικός εμπειρογνώμονας, με αναπληρωματικό μέλος την Ευτυχία Αποστολίδου, Δικηγόρο, ως ειδική εμπειρογνώμονα,

Νικόλαος Φρυδάς, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ως ειδικός εμπειρογνώμονας, με αναπληρωματικό μέλος τον Παναγιώτη Λαγγουράνη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, ως ειδικό εμπειρογνώμονα.

w