«Στα σκαριά» το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ιταλία από την European Energy – Πήρε έγκριση από τις αρχές

02 06 2023 | 10:53Energypress

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ιταλία δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Σικελίας, καθώς, η εταιρεία ανάπτυξης του έργου, European Energy έλαβε την οικοδομική άδεια για τον ηλιακό σταθμό, ισχύος 250 MW.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του renews.biz, μόλις τεθεί σε λειτουργία η νέα «πράσινη» μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, θα μπορεί να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 130,000 νοικοκυριών, εξοικονομώντας περίπου 165,000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Το έργο βρίσκεται στο Δήμο Vizzini, κοντά στη Κατάνια.  

«Η Ιταλία συνιστά σημαντική αγορά για την European Energy και η έγκριση του έργου αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο για την εταιρεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Knud Erik Andersen.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η European Energy έχει ήδη κατασκευάσει αρκετά φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του project Troia, ισχύος 130 MW στη Απούλια, το οποίο αποτελούσε το μεγαλύτερο στο είδος του όταν συνδέθηκε στο δίκτυο.

 

σ