Στα 25 GW το ηλιακό δυναμικό της Ιταλίας - Τι προστέθηκε το 2022

09 02 2023 | 09:27

Η Ιταλία πρόσθεσε 2.48 GW φωτοβολταϊκής ισχύος το 2022, κλείνοντας την χρονιά με 25 GW, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Italia Solare.

Πιο συγκεκριμένα, τα οικιακά συστήματα που προστέθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους υπολογίζονται σε 1.1 GW. Η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων, όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του renewablesnow, ενισχύθηκε από το σχήμα στήριξης Superbonus για την αναβάθμιση των κατοικιών. Στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα υπήρξαν 678 MW σε νέες εγκαταστάσεις και στην κατηγορία των «utility» 571 MW.

 

Σε συνολικά νούμερα, τα νέα φωτοβολταϊκά που εγκαταστάθηκαν κατά την περσινή χρονιά στη χώρα αντιπροσωπεύουν αύξηση της τάξης του 164% σε σχέση με το 2021, ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης απέχει της επίτευξης των στόχων του 2030, όπως αναφέρει η εμπορική ένωση.

Η ίδια προσθέτει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα υφιστάμενα μέτρα δεν επαρκούν και καλεί σε επείγουσες παρεμβάσεις όπως μέτρα που θα επιτρέψουν την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας, ιδιαίτερα σχετικά με τα μεγάλης κλίμακας έργα και σε στήριξη των επιχειρήσεων για ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση.

 

ς