ΣΕΓΕ – ΥΠΕΞ: Η «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία» στο επίκεντρο της 86ης ΔΕΘ

09 09 2022 | 14:43

Με τη δυναμική παρουσία της Γυναίκας Επιχειρηματία στην έναρξη της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία»,  το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:30-14:30, στο Περίπτερο 13 του Υπουργείου Εξωτερικών στη ΔΕΘ.

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος φέρνουν στο επίκεντρο τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στη σύγχρονη οικονομία ως μορφή επίτευξης της διπλωματίας.

 

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κος Γιάννης Σμυρλής, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Εταιρειών OECON GROUP, κα Λίνα Τσαλταμπάση, η Συνιδρύτρια της Accesible Greece, κα Βασιλική Κατσιακλή, η Διευθύντρια Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Ιδρυτικό Μέλος και Εταίρος της AdStrategy, κα Φελίνα Καζάκου και διαδικτυακά θα συμμετάσχει η Πρόεδρος του Οργανισμού W20, Επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας της W20 , κα Elvira Marasco.

 

Την εξαιρετική σημαντικότητα της συμμετοχής των γυναικών στο Επιχειρείν, τον ρόλο τους στην ενίσχυση της οικονομίας και την τέχνη της διπλωματίας θα αναλύσουν όλοι οι ομιλητές, αλλά και θα παρουσιάσουν οι γυναίκες ομιλήτριες μέσα από την βιωματική τους μάθηση τα οφέλη και τις δυσκολίες που συναντούν είτε στο επιχειρηματικό τους ξεκίνημα, είτε κατά τη διάρκεια.

 

«Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από τις πτυχές της διπλωματίας, καθώς και να φτάσουμε όσο πιο μακριά το μήνυμα της ενδυνάμωσης και της ισότητας των φύλων», ανέφερε η κα Τσαλταμπάση.

1