Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδος – Σλοβακίας: Δελτίο Τύπου από την συνάντηση της κα. Δ.Αυγερινοπούλου με τον κ. M.Kováč

23 03 2022 | 12:55

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με τον Υφυπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σλοβακικής Δημοκρατίας

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2022

Οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδος – Σλοβακίας στον τομέα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και τον Υφυπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σλοβακικής Δημοκρατίας, κ. Martin Kováč.

Η κ. Αυγερινοπούλου, στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης της αγροτικής παραγωγής, ώστε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της επισιτιστικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. λόγω της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά και της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τον Σλοβάκο Υφυπουργό για τη λειτουργία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας την πρόθεση της να ενισχύσει το διάλογο των κοινοβουλευτικών επιτροπών των δύο κρατών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Kováč αναφέρθηκε στην υποστήριξη που παρείχε η Σλοβακία στη χώρα μας με κλιμάκιο πυροσβεστών κατά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς επίσης και στην παροχή τεχνογνωσίας από εμπειρογνώμονες στον τομέα της συγκράτησης και αποθήκευσης υδάτων.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το άριστο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών και δεσμεύτηκαν για την προώθηση περαιτέρω συνεργασίας σε μία σειρά από τομείς που αφορούν στη βιώσιμη διαχείριση των δασών και των υδάτων, την προστασία της βιοποικιλότητας, την στρατηγική για το έδαφος κτλ.

Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδος – Σλοβακίας: Δελτίο Τύπου από την συνάντηση της κα. Δ.Αυγερινοπούλου με τον κ. M.Kováč

Στη συνάντηση συμμετείχε η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κ. Iveta Hricova, καθώς επίσης και ο Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος και Ωκεανογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ Σκούλλος, Πρόεδρος του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Πρόεδρος του Μεσογειακού Σκέλους της Παγκόσμιας Σύμπραξης για το Νερό-Μεσόγειος (GWP-Med).