Ο ΠΣΑΦ ζήτησε στήριξη στα πλημμυρισμένα αγροτικά φωτοβολταϊκά

05 10 2023 | 12:07Energypress

Σύσκεψη στο υπ. Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21/9/2023 στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Εκ μέρους του υπουργείου παρευρέθηκε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Τέλης Αϊβαλιώτης καθώς και επιτελικά στελέχη.

Η αντιπροσωπεία του Π.Σ.Α.Φ. αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Κώστα Σπανούλη και τους Δημ. Δημογιάννη (αντιπρόεδρο) και Γιώργο Ζιάμα (ταμία).

ΕΛΑΠΕ

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΦ έθεσαν το ως κύριο θέμα το ζήτημα της φθίνουσας πορείας του ΕΛΑΠΕ, του εδικού λογαριασμού που επηρεάζει απόλυτα τον χρόνο πληρωμών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους μας για την διασφάλιση των πληρωμών ΔΑΠΕΕΠ, στον ρυθμό που υπάρχει τα τελευταία έτη, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Ο Κώστας Σπανούλης κατέθεσε έγγραφη πρόταση στήριξης υπέρ των μικρών φ/β που δέχτηκαν την σφοδρότητα του “Ντάνιελ“, θυμίζοντας ότι (μόνο) από τους αγρότες το ταμείο του ΔΑΠΕΕΠ την τελευταία 10ετία, στηρίχθηκε με ποσό άνω των 230 εκ. €υρώ, πέραν οποιαδήποτε σύμβασης και προϋπολογισμού των ετών 2012-2013.

 

 

 

σ