Ο μοναχικός καρχαρίας🦈

14 07 2022 | 17:20

Δύο καρχαρίες απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, ψάχνουν για τροφή, παίζουν, όταν ξαφνικά… κάτι πολύ κακό συμβαίνει.

Η animation ταινία μικρού μήκους που δημοσιεύσαμε σήμερα, με μουσική του Thom Yorke από το γνωστό συγκρότημα Radiohead, μας δίνει μια θλιβερή αλλά αληθινή εικόνα για το πώς οι πληθυσμοί των καρχαριών αποδεκατίζονται στον βόρειο Ατλαντικό, σε περιοχή μάλιστα που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται τα μωρά καρχαρίες!

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Καρχαρίες, νέα έρευνα του ισπανικού και του αγγλικού γραφείου της Greenpeace αποκαλύπτει πώς οι αλιευτικοί στόλοι της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πιάνουν νεαρούς καρχαρίες στον βόρειο Ατλαντικό με παραγάδια, την ώρα που ο βασικός τους στόχος δεν είναι καν οι καρχαρίες αλλά ο ξιφίας! Όμως, επειδή οι πληθυσμοί του ξιφία μειώνονται, η βιομηχανία βασίζεται όλο και περισσότερο στους καρχαρίες για να συνεχίσει να έχει κέρδος.

Αυτό που συμβαίνει στον βόρειο Ατλαντικό δείχνει ξεκάθαρα πόσο προβληματική είναι η διαχείριση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας. Τον Αύγουστο, οι κυβερνήσεις θα συζητήσουν στον ΟΗΕ τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Συνθήκης για τους Ωκεανούς, που θα προστατεύει το 30% των ωκεανών μας ως το 2030, θα επιτρέψει τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των καρχαριών και άλλων απειλούμενων ειδών, και θα στηρίξει τις παράκτιες κοινότητες. Τώρα είναι η στιγμή να δράσουν.
 

https://www.greenpeace.org/greece/issues/thalassa/46965/hooked-report-sharks-karxaries-atlantikos-eu/