Είναι ντροπή!

06 07 2022 | 18:42

Σήμερα, οι Ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να είχαν γράψει ιστορία, να είχαν κάνει την Ευρώπη πιο ανθεκτική στην κλιματική κρίση και να είχαν φροντίσει να μην σπαταληθούν σε άχρηστα έργα τα χρήματα των ευρωπαίων πολιτών. Όμως, δυστυχώς απέτυχαν.

Στην ψηφοφορία της ολομέλειας στο Ευρωκοινοβούλιο, οι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση της ταξινομίας και χαρακτήρισαν “βιώσιμα” τα πυρηνικά και το ορυκτό αέριο, επιτρέποντας έτσι να θεωρηθούν “πράσινες” οι επενδύσεις σε αυτά.


Παρά το γεγονός ότι δύο επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν ήδη καταψηφίσει το επικίνδυνο αυτό σχέδιο, παρά τις εκκλήσεις των επιστημόνων ότι δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για άλλο “πράσινο ξέπλυμα”, παρά την ανάγκη να σταματήσει η επιρροή του Πούτιν και του λόμπι των ορυκτών καυσίμων, οι Ευρωβουλευτές δεν έπραξαν το σωστό.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μαζί, θα συνεχίσουμε μέχρι να καταφέρουμε το σωστό και λογικό: τα χρήματά μας να πηγαίνουν σε έργα εξοικονόμησης και ανανεώσιμης ενέργειας. Γι’ αυτό, η Greenpeace θα πάει την ΕΕ στο δικαστήριο: συγκεκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έκανε και προώθησε τη νομοθετική πρόταση της ταξινομίας.

Δες την επιστολή που στείλαμε στους Έλληνες Ευρωβουλευτές πριν την ψηφοφορία, που δείξαμε πόσο πιο οικονομικά και κοινωνικά ωφέλιμο θα ήταν για τη χώρα μας αν οι δαπάνες σε νέα έργα ορυκτού αερίου κατευθύνονταν σε έργα εξοικονόμησης και εγκατάστασης ΑΠΕ. Και παρόλο που δεν κερδίσαμε τώρα, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, γι’ αυτό μείνε μαζί μας!

Διαβάστε την επιστολή:

https://www.greenpeace.org/greece/issues/klima/46888/eu-taxonomy-epistoli-pros-ellines-eyrovouleytes/