Ν. Υόρκη: Η Κυβερνήτης προτείνει απαγόρευση χρήσης φυσικού αερίου σε νέα κτίρια

11 01 2023 | 10:29

Nα γίνει η Νέα Υόρκη η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που θα απαγορεύσει τη θέρμανση και τις συσκευές με φυσικό αέριο σε νέα κτίρια, πρότεινε η Κυβερνήτης, Κάθι Χόκουλ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ειδικότερα, η Χόκουλ κάλεσε σε απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων έως το 2025 για νεόδμητες μικρότερες κατασκευές και το 2028 για μεγαλύτερες. Η Νέα Υόρκη θα απαγορεύσει επίσης την πώληση οποιωνδήποτε νέων συστημάτων θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα από το 2030.

 

«Τα κτίρια είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών στην πολιτεία μας, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο της παραγωγής μας αερίων του θερμοκηπίου», τόνισε η Χόκουλ.

Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις συσκευές αερίου σε νέα κτίρια τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας τις ως τρόπο καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς παράγουν μεθάνιο και άλλους ρύπους μέσα στα σπίτια. Η Καλιφόρνια σταθμίζει τη δική της πρόταση σε επίπεδο πολιτείας που θα τεθεί σε ισχύ το 2030.

Η βιομηχανία φυσικού αερίου και οι πολιτικοί της σύμμαχοι απώθησαν τέτοιες ιδέες, με περισσότερες από 20 πολιτείες να εφαρμόζουν νόμους που εμποδίζουν τις πόλεις τους να υιοθετήσουν τέτοιες απαγορεύσεις.

1