Μπάιντεν: Παγώνει η αδειοδότηση 17 έργων στο LNG για περιβαλλοντικούς λόγους και για το εγχώριο ενεργειακό κόστος

27 01 2024 | 06:09

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτεται προσωρινά η αδειοδότηση 17 νέων έργων εξαγωγής LNG λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ενεργειακή ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι υφιστάμενα έργα υπό κατασκευή δεν θα επηρεαστούν, αλλά θα ολοκληρωθούν απρόσκοπτα.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι "κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα εξετάσουμε σοβαρά τις επιδράσεις των εξαγωγών LNG στο ενεργειακό κόστος, την ενεργειακή ανεξαρτησία της Αμερικής και το περιβάλλον". Χαρακτήρισε παράλληλα την κλιματική αλλαγή ως υπαρξιακή απειλή.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζει ότι οι παρούσες αναλύσεις του υπουργείου ενέργειας για τα εν λόγω έργα είναι ηλικίας πέντε ετών και δεν αντανακλούν τις νέες συνθήκες. Καθώς χρειάζεται χρόνος για να εκτιμηθεί η επίδραση των έργων στις ίδιες τις ΗΠΑ, κρίθηκε σκόπιμη η προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Πάντως, η κυβέρνηση πρόσθεσε ότι παραμένει αφοσιωμένη στη στήριξη των συμμάχων της στην Ευρώπη και τον πλανήτη. "Η σημερινή ανακοίνωση δεν θα επηρεάσει την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε LNG βραχυπρόθεσμα", αναφέρει.
 

f