Και ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στα Τρίκαλα με τον Hungry Bin κάδο της «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.»

 

Με μια νέα, απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος δραστηριότητα, τιμάται η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Τρικκαίων. Σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την υποστήριξη της Eurobank, τοποθετήθηκε Κάδος Ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών Hungry Bin, μπροστά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης. Ο κάδος είναι μοναδικός και έχει φιλοτεχνηθεί από τον street artist SAME84.

Πλέον, οι πολίτες των Τρικάλων θα μπορούν να απορρίπτουν στον κάδο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, πληκτρολόγια, σκουπάκια, φωτογραφικές μηχανές, μίξερ, tablets, καφετιέρες κ.α..

Αναλυτικά στον σύνδεσμο οι συσκευές που μπορείτε να απορρίψετε Ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων - Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε. (electrocycle.gr)

Παράλληλα, στο πλάι του κάδου υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται ανακύκλωση τόνερ και μελανιών.  Ο κάδος είναι σε εξωτερικό σημείο, προσβάσιμος στους δημότες 24 ώρες το 24ωρο κάνοντας την διαδικασία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών ακόμη πιο εύκολη.

Η εγκατάσταση έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Ανταποδοτικών Υπηρεσιών κ. Τάκη Παζαΐτη και του Διευθυντή Βόρειας Ελλάδας της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. κ Γιάννη Καραγώγου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νίκος Σακκάς δήλωσε σχετικά με την τοποθέτηση του κάδου: «Το περιβάλλον χρειάζεται δράσεις και προσοχή, προστασία και μέριμνα. Ως Δήμος Τρικκαίων είμαστε ήδη ενταγμένοι στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. μέχρι το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τη συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την υποστήριξη της Eurobank για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να ενισχύουμε τις δράσεις ανακύκλωσης, σε μια περιοχή με έντονη παρόμοια δραστηριότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δύο εταιρείες για τη συγκεκριμένη συνεργασία, καθώς αποδεικνύεται η έμφαση στην περιβαλλοντική ευθύνη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Κάτι που στον Δήμο Τρικκαίων αποτελεί πρώτιστο μέλημα».

Υλοποίηση παραγωγής elcproductions

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων