Η ΡΑΕ συμμετέχει ενεργά στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

05 09 2022 | 11:05

Για 6η συνεχή χρονιά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι παρούσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 με δικό της περίπτερο (κτίριο 10, stand 24).

Η παρουσία της σηματοδοτεί τη δέσμευση της να εδραιώσει έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με την ενεργειακή αγορά, τους καταναλωτές και την κοινωνία των πολιτών, αναδεικνύοντας τις νέες προκλήσεις και τις νέες επιλογές που προβάλλουν μέσα από την αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή προγραμματίζει σειρά ενεργειακών εκδηλώσεων και δράσεων.

 

Α. Ημερίδα και Εσπερίδες

  • Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 10:30 πμ, Κεντρική εκδήλωση της ΡΑΕ
  • Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00, Εσπερίδα με θέμα «Πορεία προς την Κλιματική Ουδετερότητα. Οι Δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου που επελέγησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030”»
  • Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:00, Εσπερίδα με θέμα «Η ενεργειακή μετάβαση έως το 2030. Οι νέοι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα»

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην  Αίθουσα Α -  Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» στο Κτίριο 8 (2ος όροφος) εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

 

Β. Ενεργειακές δράσεις  

Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Η ΡΑΕ διοργανώνει σε συνεργασία με την κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Διαγωνισμό Ζωγραφικής για νέους/νέες με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Πράσινες πόλεις – Προστατεύουμε τον πλανήτη και το μέλλον μας».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και του ευρύτερου κοινού και η ανάδειξη – μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας – της σημαντικής συμβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του πλανήτη μας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες νέων:

1η κατηγορία: για ηλικίες έως 12 ετών (μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού)

2η κατηγορία: για ηλικίες 13 έως 18 ετών (μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου)

3η κατηγορία: για ηλικίες άνω των 18 ετών (φοιτητές/φοιτήτριες, νέοι/νέες)

Χώρος διεξαγωγής είναι ο εξωτερικός χώρος του Κτιρίου 10 εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες του Διαγωνισμού. Οι διαγωνιζόμενοι, στους οποίους θα παρέχονται δωρεάν υλικά (ειδικό χαρτί ζωγραφικής και ειδικά χρώματα), μπορούν να προσέρχονται όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ (Σαββατοκύριακα 10-11.09 & 17-18.09 από τις 10:00 έως τις 22:00 και καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00).

Το καλύτερο έργο κάθε κατηγορίας θα βραβευτεί σε ειδική τελετή με βραβείο έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα στοιχεία των βραβευθέντων καλλιτεχνών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (https://www.rae.gr) υπό τη Θεματική «Νέα  - Ανακοινώσεις».

Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από τους:

Δημήτριο Παπαντώνη, Μέλος της Ολομέλειας ΡΑΕ, τ. Αντιπρύτανη ΕΜΠ, Στέλλα Λάββα, Κοσμητόρισσα Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Γιώργο Τσακίρη, Καθηγητή Ζωγραφικής ΑΠΘ, Λάμπρο Ψυρράκη, Καθηγητή Ζωγραφικής/Διευθυντή του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής ΑΠΘ, Άρη Κατσιλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Γλυπτικής/Διευθυντή του Εργαστηρίου Γλυπτικής ΑΠΘ

 

Παιχνίδι Bowling - ελάτε να πετύχουμε τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης έως το 2030

Η ΡΑΕ για πρώτη φορά φέτος ετοίμασε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης: το Bowling της ενέργειας!

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του Κτιρίου 10, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, οι φιλόδοξοι παίκτες/παίκτριες με την μπάλα ανά χείρας θα επιδιώκουν να πετύχουν τις τοποθετημένες κορίνες, η κάθε μία από τις οποίες αποτελεί και έναν στόχο της ενεργειακής μετάβασης.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ενημερωθούν οι νέοι και οι πολίτες για τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης, μέσα από την πιο απλή και απολαυστική διαδικασία: παίζοντας.

Η ΡΑΕ, θέλοντας να αναδείξει τα οφέλη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κατασκεύασε φορητή Φ/Β μονάδα και μέσω της ηλιακής ενέργειας θα φωτίζεται το παιγνίδι bowling, ενώ, ταυτόχρονα οι επισκέπτες θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

 

Γ. Κλειστή συνάντηση εργασίας σε συνεργασία με τις Ρυθμιστικές Αρχές Βουλγαρίας και Ρουμανίας (workshop

Στο πλαίσιο συμμετοχής της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΡΑΕ, σε συνεργασία με τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, διοργανώνει κλειστή συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σ.Κ. «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ» στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ρυθμιστικών Αρχών , των Διαχειριστών Συστήματος Μεταφοράς των Βαλκανίων και του ACER, προκειμένου να συζητήσουν εποικοδομητικά για τις επερχόμενες τροποποιήσεις της μεθοδολογίας του συντονισμένου υπολογισμού διαζωνικής δυναμικότητας της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς και την εφαρμογή του κανόνα του 70%, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/943».

Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα των ενεργειακών εκδηλώσεων της ΡΑΕ στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Γραφείο Τύπου ΡΑΕ

1

Συνοδευτικα Αρχεια