Εξαιρετική μουσική βραδιά στο 3ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

29 08 2022 | 22:47

Εντυπωσίασε και ενθουσίασε το 3ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος» που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, γενέτειρα του διεθνούς φήμης βαθύφωνου, Δημήτρη Καβράκου. Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Αθανάσιος Τριγώνης», που φέρει το όνομα του βαθύφωνου, 8 εξαιρετικοί/ες ερμηνευτές/τριες με τη συνοδεία διεθνούς φήμης βιρτουόζου πιανίστα, οι φιλόμουσοι/ες τρικαλινοί/ες μαγεύτηκαν από άριες και λυρικό τραγούδι.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη διοργάνωση που αναδεικνύει τα Τρίκαλα και μεταφέρει τα μουσικά μηνύματα, τονίζοντας τη διεθνή φήμη του Δημήτρη Καβράκου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας.


Γνωστά αποσπάσματα από όπερες και πασίγνωστα λυρικά τραγούδια ερμηνεύτηκαν αναδεικνύοντας τις ικανότητες κάθε ερμηνευτή και ερμηνεύτριας, με το κοινό να καταχειροκροτεί με ενθουσιασμό.
Οι τρικαλινές σοπράνο  Νίνα Κουφοχρήστου και Ματίνα Τσαρουχά, οι Αννυ Φασσέα (σοπράνο), Αρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Κατερίνα Αλεξίου (μέτζο σοπράνο), Ιωάννης Καλύβας (τενόρος), Αντώνης Κορδοπάτης (βαρύτονος), Χριστόφορος Σταμπόγλης (βαθύφωνος), Δημήτρης Γιάκας (συνοδεία στο πιάνο) παρουσίασαν 18 μοναδικές συνθέσεις από μουσουργούς, όπως οι
Mozart, Puccini, Verdi, Bellini, Rossini.
Παραβρέθηκαν επίσης, οι τ. αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη, Α. Αναστασίου, Β. Κρανιάς.