Ενημερωτική ημερίδα BYP4DEV: Αγροτικά υποπροϊόντα – προκλήσεις & λύσεις στην αγροτική παραγωγή

11 02 2024 | 09:11

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση της βιώσιμης γεωργίας, η αξιοποίηση των αγροτικών υποπροϊόντων και η κυκλική οικονομία κρίνονται ως εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη ενός έξυπνου, αποδοτικού ως προς τους πόρους και ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα.

Σε ευθυγράμμιση με τους ενωσιακούς στόχους, το Ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ «BYP4DEV -  By products for development» (http://byp4dev.eu/) αποσκοπεί στην προσαρμογή της παροχής ΕΕΚ και μάθησης μέσω εργασίας για την υποστήριξη των αγροτών του σήμερα.

Εστιάζοντας στις υφιστάμενες και αναδυόμενες επαγγελματικές ανάγκες, στοχεύει στη βελτίωση της ανάπτυξης του τομέα των βιολογικών προϊόντων μέσω της δημιουργίας ενός νέου επαγγελματικού προφίλ, αυτό του εμπειρογνώμονα αξιοποίησης υποπροϊόντων και αποβλήτων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Με τη συνεργασία οργανισμών και εταιριών από Λετονία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Φινλανδία, το έργο BYP4DEV σκοπεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων αναγκών του κλάδου και της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024, 10:00 με 13:30, διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα στο χώρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7, 5ος όροφος), όπου θα παρουσιαστούν οι στόχοι, οι δράσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα του έργου BYP4DEV και θα συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα της αγροτικής πολιτικής και παραγωγής, όπως και του ρόλου της κυκλικής οικονομίας.
Το πάνελ των ομιλητών συναποτελούν οι κ.κ.(με σειρά παρέμβασης):

  • Ιωάννης Δούκας - Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ΕΚΠΑ

  • Ανέστης Βλυσίδης - Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.

  • Δημήτριος Λαδάκης - Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ΕΚΠΑ

  • Θεόδωρος Ζαχαριάδης - Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ΕΚΠΑ

·        Παρευρισκόμενοι στην ημερίδα θα είναι ακαδημαϊκοί, σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου.

Για τη δωρεάν εγγραφή σας, παρακαλώ επισκεφτείτε την σελίδα της ημερίδας εδώ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

EXELIA
www.exelia.gr  
info@exelia.gr

f