Δράση για το κλίμα στον τουρισμό

10 11 2021 | 10:50

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του προγράμματος Green Key που απονέμει το ομώνυμο διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας,  υπέγραψε  σύμφωνο συνεργασίας με το μεγαλύτερο ελληνικό inbound Tour Operator Avra Tours.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Avra Tours Ιωάννης Λ. Δημητριάδης και ο Νικόλαος Γ. Πέτρου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του Foundation for Environmental Education (FEE) που είναι ο διεθνής συντονιστής του εγκεκριμένου από το Global Sustainable Tourism Council (GSTC) προγράμματος Green Key. 

Το Avra Tours, με όχημα το πρόγραμμα Green Key της ΕΕΠΦ θα παροτρύνει τις 2.000 τουριστικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται να εφαρμόσουν καινοτόμες πρακτικές με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Επιπλέον, η συμμετοχή στο Green Key και η τήρηση των κριτηρίων του μειώνει τα λειτουργικά κόστη και προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς οι επισκέπτες ολοένα και περισσότερο επιλέγουν επιχειρήσεις και προορισμούς που ασκούν συνετή περιβαλλοντική πολιτική.

Έχοντας λάβει τη στρατηγική απόφαση της «πράσινης» κατεύθυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, το Avra Tours θα είναι ο πρώτος ελληνικός Tour Operator  του οποίου οι μεταφορές και εκδρομές θα έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του προγράμματος αντιστάθμισης ρύπων Global Forest Fund, το οποίο επίσης υλοποιεί το FEE. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 πραγματοποιήθηκαν 600.000 αφίξεις.

Σε κοινές τους δηλώσεις οι κ.κ. Ν. Πέτρου και Γ. Δημητριάδης αποτύπωσαν όχι μόνο την ελπίδα αλλά και τη σιγουριά τους ότι μόνο μέσα από τέτοιες συνέργειες, βασισμένες στη γνώση και την εμπειρία, μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματικές, βιώσιμες λύσεις, που θα αποδώσουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και στους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και στο περιβάλλον.

Να δημιουργήσουμε έναν τουριστικό κλάδο πραγματικό σύμμαχο των στόχων των Ηνωμένων Εθνών για μία βιώσιμη, δίκαιη ζωή για όλους.

 

s

 

d

 

 

d

 

d

 

9 Νοεμβρίου 2021

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης