Δώσε τη ψήφο σου για το περιβάλλον.

Αγαπητή φίλη / Αγαπητέ φίλε, 

 

Οι φετινές εκλογές πλησιάζουν και είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλίσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Βουλής.

Μαζί μπορούμε να δώσουμε τέλος στις ανελέητες περιβαλλοντικές οπισθοδρομήσεις που συμβαίνουν στη χώρα μας και να διεκδικήσουμε ένα μέλλον όπου ο άνθρωπος και η φύση θα συνυπάρχουν αρμονικά. 

Ένωσε τώρα τη φωνή σου με τη δική μας και ζήτα από τα κόμματα να δεσμευτούν στα 5 ακόλουθα κρίσιμα σημεία:

  • Πραγματική - και όχι στα χαρτιά - προστασία των περιοχών Natura και δέσμευση ώστε το 10% αυτών να υπάγεται σε καθεστώς αυστηρής προστασίας.
  • Τερματισμό όλων των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου και στροφή στην καθαρή ενέργεια, με ισχυρή προστασία των οικοσυστημάτων και κοινωνικής συμμετοχής.
  • Κλείσιμο όλων των παράνομων χωματερών και ακύρωση σχεδίων για μονάδες καύσης απορριμμάτων.
  • Θέσπιση ανεξάρτητης αρχής περιβαλλοντικών ελέγχων, ως απόδειξη ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στο περιβαλλοντικό έγκλημα και την παράνομη δόμηση.

Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στο περιβάλλον.

 

Υπόγραψε τώρα!

Υπόγραψε την έκκληση και ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας. Μόνο μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε την προστασία του περιβάλλοντος πιο ψηλά στην προεκλογική ατζέντα. Για τη δική μας αλλά και τις μελλοντικές γενιές. 

 

Θεοδότα Νάντσου

Επικεφαλής πολιτικής WWF