Διαδικτυακή Ημερίδα την Παρασκευή (30/10/2020, 11:00 - 15:00) με τίτλο "Προωθώντας την καθαρή ενεργειακή μετάβαση στα Ελληνικά νησιά"

30 10 2020 | 09:18

Το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) στο πλαίσιο προώθησης της Πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» διοργανώνει παράλληλα με το Ευρωπαϊκό φόρουμ της Πρωτοβουλίας Διαδικτυακή Ημερίδα την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 11:00 – 15:00 με τίτλο "Προωθώντας την καθαρή ενεργειακή μετάβαση στα Ελληνικά νησιά".

Στόχος της ημερίδας είναι η συνάντηση θεσμικών παραγόντων με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και η αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας και των νέων ευκαιριών για τη χρηματοδότηση των έργων καθαρής ενεργειακής μετάβασης των νησιών.

Το ΔΑΦΝΗ έχει επιλεχθεί από τη Γραμματεία της Πρωτοβουλίας για την προώθηση των δράσεών της στον ελληνικό νησιωτικό χώρο με την ιδιότητα του «υποστηρικτού φορέα» (supporting organisation).

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα παρακαλείστε να κάνετε εγγραφή εδώ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και για αυτό το λόγο θα δοθεί προτεραιότητα σε φορείς της νησιωτικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ιστορικό

H δημιουργία της Πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά» αποτελεί την πρώτη έμπρακτη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κατεύθυνση της καθαρής ενεργειακής μετάβασης των νησιών. Η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας υποστηρίζει τα νησιά στην εκπόνηση Σχεδίων Καθαρής Ενεργειακής Μετάβασης ή μελετών ωρίμανσης έργων ενεργειακής αειφορίας.

Το φόρουμ

Στις 26 - 29 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Φόρουμ της Πρωτοβουλίας με πληθώρα συζητήσεων γύρω από την καθαρή ενεργειακή μετάβαση των νησιών. Το Φόρουμ αποτελεί  μια πρώτη ευκαιρία για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και της ενεργειακής απόδοσης μεταξύ των νησιών της ΕΕ αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

 

 

29 Οκτωβρίου 2020

energypress