Δελτίο Τύπου Δ. Αυγερινοπούλου, Προέδρου της Επ. Περιβάλλοντος, για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στο πλαίσιο του SDG Summit και την Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Φιλοδοξία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Νέα Υόρκη η Δ. Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επ. Περιβάλλοντος, για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στο πλαίσιο του SDG Summit και την Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Φιλοδοξία

 

Στην Νέα Υόρκη μετέβη η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη που διεξάγεται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (I.P.U. Parliamentary event at the SDG Summit). Οι διεργασίες της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Κοινοβουλίων, θα εστιάσουν στη δημόσια υγεία, την ευημερία, την ενδυνάμωση της δέσμευσης για ενίσχυση των συστημάτων υγείας, καθώς και στην επιτάχυνση της δράσης για την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Η Σύνοδος Κορυφής για τους SDGs, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, πραγματοποιείται φέτος εντός της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της κρίσιμης 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ), με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Αντώνιο Γκουτέρες, Αρχηγών Κρατών και Υπουργών, αλλά και της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.). Η 78η Σύνοδος της ΓΣΗΕ θα επικεντρωθεί στην επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς και στην επιτάχυνση της δράσης για την Ατζέντα 2030 και τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ευημερία, την πρόοδο και τη βιωσιμότητα όλων. Πρόκειται για μια κρίσιμη Σύνοδο, όπου θα αποτιμηθεί το πρώτο μισό του χρονικού διαστήματος εφαρμογής των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ αναμένεται να καταλήξει σε συστάσεις για την ταχεία ανάληψη δράσεων «μεταμορφωτικού χαρακτήρα» (transformative actions) προς επιτάχυνση της επίτευξης των SDGs έως το 2030.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Αυγερινοπούλου, θα παρακολουθήσει και τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Φιλοδοξία (Climate Ambition Summit), στην οποία θα απευθύνει ομιλία ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τις κύριες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της χώρας μας, όπως τα «πράσινα» νησιά (GR-eco islands).