Αγαπάς το Ιόνιο;

15 02 2022 | 08:09Greenpeace

Ο φετινός Άγιος Βαλεντίνος είναι διαφορετικός: μας βρίσκει στο Ιόνιο, με το πλοίο σύμβολο της οργάνωσης, το Rainbow Warrior, να γινόμαστε μάρτυρες πολύ δυνατών σεισμικών εκρήξεων ανοιχτά της Κέρκυρας! Αυτή τη στιγμή, τα ΕΛΠΕ πραγματοποιούν σεισμικές έρευνες εκεί για να βρουν κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Κάθε 12 δευτερόλεπτα γίνεται μία έκρηξη, δηλαδή περίπου 5 εκρήξεις το λεπτό, μέσα στο σπίτι των δελφινιών, των φαλαινών και κάθε άλλου είδους θαλάσσιας ζωής.

Πρόσφατα, μάθαμε ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια πραγματοποιούσαν σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που ξεκίνησαν χωρίς καμία ανακοίνωση. Μετά από ερωτήσεις προς κάθε υπεύθυνο, επιβεβαιώσαμε την πληροφορία, όμως “ξέχασαν” να μας πουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες και σε άλλο οικόπεδο του Ιονίου, βάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τη βιοποικιλότητα της περιοχής! Γι’ αυτό, είμαστε εδώ!

Δείχνουμε την αγάπη μας στα πλάσματα που κατοικούν στις θάλασσές μας στέλνοντας δυνατό μήνυμα: ΕΛΠΕ, σταματήστε το έγκλημα! Το Ιόνιο Πέλαγος είναι μία ευάλωτη περιοχή που πρέπει να προστατευτεί!

Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά απέναντι στις έρευνες και τον αδιαφανή τρόπο που διεξάγονται, σε ένα ευαίσθητο οικοσύστημα, σπίτι πολλών ευάλωτων ειδών, όπως του ζιφιού, του φυσητήρα, της χελώνας Caretta caretta και της φώκιας Monachus monachus.

Όσο βρισκόμαστε στην περιοχή, θα καταγράψουμε ενδεχόμενες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα από τις σεισμικές εκρήξεις. Η δράση μας για τον τερματισμό των εξορύξεων, την προστασία του κλίματος και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικά!
1 

Η είδηση του ζιφιού που έχασε τη ζωή του στην Αττική, του “Σωτήρη”, συγκλόνισε την κοινωνία. Τώρα είναι στιγμή να δείξουμε πόσο αγαπάμε το σπίτι του και τους υπόλοιπους “Σωτήρηδες” που το κατοικούν! Μόνο με εσένα μπορούμε να το πετύχουμε!

Greenpeace Greece