Aegean Project, ένα εμβληματικό έργο εθνικής σημασίας.

05 03 2019 | 09:39

​​​​Ο Όμιλος Eunice Energy Group (EEG) αναπτύσσει το έργο του «Αιγαίου», μια διεθνούς κλίμακας ενεργειακή επένδυση δυναμικότητας 582 MW σε ακατοίκητες νησίδες των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, που διαφοροποιεί τα ενεργειακά δεδομένα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η ηλεκτρική διασύνδεση με το σύστημα της ηπειρωτικής χώρας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της οικονομίας αλλάζουν την εικόνα της περιοχής, ενώ πέραν των άμεσων και έμμεσων ωφελειών, η χώρα καθίσταται ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

  • Συνολικής ισχύς

    582 MW
  • Ανεμμογεννήτριες

    138
  • Νησίδες

    23

Περιγραφή

Το έργο παραγωγής καλύπτεται από τρεις (3) άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που εξέδωσε η ΡΑΕ, συνολικής ισχύος 582 ΜW (www.rae.gr). Οι τρείς άδειες αυτές, συνιστούν σε 138 ανεμογεννήτριες που χωροθετούνται επί 23 νησίδων.

Η διασύνδεση του έργου έχει συμπεριληφθεί στο δεκαετές αναπτυξιακό σχέδιο του ENTSO-E υπό τον τίτλο «Project 293 – Southern Aegean Interconnector».

Επιπλέον, η διασύνδεση του έργου, συμπεριλήφθηκε από το 2014 στο “The Ten-Year Network Development Plan, TYNDP” με τον διακριτικό τίτλο “Southern Aegean Interconnector” και παράμενε με επιτυχία τόσο στην ενημέρωση του 2016 (TYNDP 2016) όσο και στην πρόσφατη λίστα του 2018 (TYNDP 2018).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επίσημη ιστοσελίδα του έργου στο entsoe – Χάρτης entsoe

 

γ