4η διεθνής έκθεση “Verde.tec 2020”: Η γιορτή του περιβάλλοντος έρχεται με ακόμη πιο εντυπωσιακά “Greek Green Awards” και “Verde.tec Forum”.

18 12 2019 | 07:08

Η επόμενη διοργάνωση έρχεται ανανεωμένη και πιο εντυπωσιακή από ποτέ για να επιβραβεύσει και να προβάλλει τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και επιχειρήσεις που είναι προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Ακόμη πιο δυνατή και ανανεωμένη έρχεται η 4η διεθνής έκθεσηVerde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος” η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου, στο MEC Παιανίας. Η πρωτοβουλία που έγινε θεσμός, αναμένεται και φέτος να δώσει τον παλμό της κυκλικής οικονομίας μέσα από τα ανανεωμένα “GREEK GREEN AWARDS” αλλά και το πιο δυνατό Verde.tec Forum”.

Greek Green Awards 2020

Η διοργάνωση των βραβείων για τρίτη συνεχή χρονιά, αναμένεται να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αγοράς και της Πολιτείας να φτάσουν στην επιτυχημένη εφαρμογή του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Τα Greek Green Awards 2020, που φέτος θα διεξαχθούν σε δύο βραδιές απονομής, έχουν τη διάρθρωση των ενοτήτων που παρακολουθεί και προβάλλει το περιοδικό Ecotec από το 2005, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες βραβείων με νέες.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όλοι οι τομείς των Αποβλήτων, οι κρίσιμες κατηγορίες των εναλλακτικών τεχνολογιών αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας, της οικολογικής δόμησης και της βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις, οι αειφόρες επιχειρηματικές δράσεις, όπως ο πράσινος τουρισμός, οι τεχνολογίες και οι αυτοματισμοί των Έξυπνων Πόλεων, η Εταιρική Υπευθυνότητα για το Περιβάλλον, αλλά και οι δράσεις σε επίπεδο Διοίκησης και Σχεδιασμού από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλες οι εξελίξεις στον τομέα της Απορρύπανσης, της Αποκατάστασης, γενικότερα της Προστασίας του περιβάλλοντος θα αναδειχτούν μέσω της μεγάλης προσέλευσης των υποψηφιοτήτων και θα προβληθούν, όχι μόνο κατά την διάρκεια της τελετής των βραβείων αλλά και στο “Verde.tec Forum”.

Verde.tec Forum

Το τριήμερο “Verde.tec Forum θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση, σε τρείς συνεδριακές αίθουσες: τη μεγάλη, όπου θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα των ΟΤΑ για τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του περιβάλλοντος και τις δυο μικρότερες αίθουσες, όπου θα διοργανωθούν workshop των φορέων που θα συμμετέχουν στην έκθεση και των εταιρειών που φέτος αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερες.

Οι πρακτικές

Αποτελώντας γέφυρα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού, το φόρουμ με τις βέλτιστες πρακτικές των ΟΤΑ ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των βραβείων, καθώς στόχος είναι και η παρακίνηση, η υιοθέτηση και η εφαρμογή αυτών των πρακτικών σε μεγαλύτερη κλίμακα. Θα διεξαχθεί τις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης με κορυφαίους ομιλητές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστήμονες, εκπροσώπους φορέων ΑΠΕ, διαχείρισης αποβλήτων, δικτύου έξυπνων πόλεων και ειδικών της Αγοράς, που θα συνθέσουν μια ρεαλιστική απεικόνιση της υπόθεσης «Περιβάλλον» στη χώρα μας.

Το Verde.tec Foroum 2020 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 220 ομιλητών της προηγούμενης διοργάνωσης, με πάνω από 24 συνεδριακά γεγονότα (όσα διοργανώθηκαν το 2019) με τη συμμετοχή και περισσότερων ομιλητών από το εξωτερικό.
Τακτική ενημέρωση θα πραγματοποιείται από το site της έκθεσης: www.verde-tec.gr .

 

 

17 Δεκεμβρίου 2019

Verde.tec