🆘 Η Θεσσαλία χρειάζεται βοήθεια!

05 10 2023 | 11:54Greenpeace Greece

Γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να χάσεις τα πάντα; Φαίνεται ότι σε μια χώρα απροετοίμαστη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης ή μετριασμού των καταστροφών, γίνεται.
Πρόσφατα βρεθήκαμε στη Θεσσαλία και σε γύρω χωριά και είδαμε με τα μάτια μας τι άφησε πίσω η κακοκαιρία Daniel: χωράφια, σοδειές, μελίσσια, σπίτια, υπάρχοντα καταστράφηκαν και δεκάδες ζώα χάθηκαν, την ώρα που κανένας φορέας δεν είχε πάει να βοηθήσει τους κατοίκους. Κι όπως είπε η Εύη, μέλος της ομάδας μας που επισκέφθηκε τη Θεσσαλία, “το παράπονο που συζητήσαμε μεταξύ μας ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της αποστολής ήταν, τελικά ποιος είναι εκεί για εμάς; Υπάρχει μέριμνα για να μην ξαναζήσουμε τίποτα παρόμοιο στο μέλλον; Ποιος θα λάβει μέτρα για να αποφύγουμε την επόμενη φωτιά, πλημμύρα, το επόμενο ‘ακραίο καιρικό φαινόμενο’";
Ως οργάνωση, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ανεξάρτητοι τη δράση μας. Να είμαστε παρόντες, να βγαίνουμε στο πεδίο, να φτάνουμε εκεί που άλλοι δεν πηγαίνουν και να μην αφήσουμε την ιστορία να ξεχαστεί. Χρειαζόμαστε κι εσένα στο πλάι μας για να το καταφέρουμε.

 

Σε ευχαριστούμε που μας δίνεις δύναμη,
Βίκυ, Εύη, Σμαράγδα, Ιάσονας, Νικολέττα, Γλυκερία, Δημήτρης, Κατερίνα, Κωστής, Λεωνίδας
Εργαζόμενοι και εθελοντές Greenpeace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo:climatenetwork.org