Με Χατζηδάκη, Σδούκου, Δαγούμα το συνέδριο του energypress στις 12 Νοεμβρίου για ΑΠΕ και Αποθήκευση Ενέργειας.

27 10 2020 | 09:07

Σημαντικοί ομιλητές θα εμπλουτίσουν το διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για το χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο συνέδριο «renewable & storage forum» που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το energypress την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους ομιλητές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ και επικεφαλής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής Γεώργιος Περιστέρης.

Σχετικές αναλύσεις για το ευρωπαϊκό και εγχώριο περιβάλλον θα κάνουν οι καθηγητές Παντελής Κάπρος (ΕΜΠ), Σταύρος Παπαθανασίου (ΕΜΠ), Παντελής Μπίσκας (ΑΠΘ), Χάρης Δούκας (ΕΜΠ), Ανέστης Γουργιώτης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Σημαντική επίσης η συμμετοχή του Γιώργου Ιωάννου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΧΕ, του Ιωάννη Μάργαρη, αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, του Αναστάσιου Μάνου, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, του Γιάννη Γιαρέντη, προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΑΠΕΕΠ.

Από την πλευρά της αγοράς συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο Παναγιώτης Λαδακάκος, πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, ο Σωτήρης Καπέλος, πρόεδρος του ΣΕΦ, ο Στέλιος Λουμάκης, πρόεδρος του ΣΠΕΦ, ο Χρήστος Πετρόχειλος, πρόεδρος του ΣΠΕΒ και ο Γιάννης Παναγής, πρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ. 

Θα συμμετάσχουν επίσης, πολλά ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη ξένων και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην Αποθήκευση Ενέργειας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υβριδική μορφή που επιβάλλει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας. Πρακτικά, θα συμμετάσχουν στα πάνελ του συνεδρίου με φυσική παρουσία και με όλους τους κανόνες ασφάλειας μόνον οι ομιλητές, και το συνέδριο θα μεταδίδεται livestreaming με ελεύθερη πρόσβαση μέσω του energypress, αλλά και των social media.

Θα υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής για τους πολίτες που θα παρακολουθούν το συνέδριο, καθώς θα μπορούν, εάν εγγραφούν έγκαιρα, να παρεμβαίνουν με ερωτήσεις προς τους ομιλητές, παρατηρήσεις, σχόλια κ.λπ.

Στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η λειτουργία του target model, το νέο σχήμα ανταγωνιστικών διαδικασιών, το σύστημα στήριξης του ΕΛΑΠΕ, η διαμόρφωση των τιμών στη χονδρεμπορική και λιανική αγορά, οι αντοχές και οι ανάγκες των δικτύων.

Επίσης, η πρόοδος σε τεχνικό, θεσμικό και ρυθμιστικό επίπεδο όσον αφορά την αποθήκευση ενέργειας, οι τεχνολογικές εξελίξεις εναλλακτικών μορφών παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης.

Θα συζητηθούν ακόμα, θέματα που σχετίζονται με τις αντιδράσεις ανά την Ελλάδα στην εγκατάσταση ΑΠΕ, αλλά και ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και η συμμετοχή των καταναλωτών στο νέο ενεργειακό γίγνεσθαι.

Στο σάιτ του συνεδρίου μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της προετοιμασίας αλλά και να δείτε το υλικό της περυσινής διοργάνωσης.

 

 

 

27 Οκτωβρίου 2020

energypress