Τα Βραβεία φωτογραφίας του National Geographic

29 06 2018 | 11:45

Ο διαγωνισμός ήταν έντονος και φέτος.

Η κριτική επιτροπή εξέτασε χιλιάδες εκπληκτικές εικόνες.

Δείτε τις φανταστικές ταξιδιωτικές εικόνες που έλαβαν τα κορυφαία βραβεία στην κατηγορία Φύση.

"Mermaid" by Reiko Takahashi
"Mermaid", by Reiko Takahashi

Ήμουν τυχερός που συνάντησα μια φάλαινα με το μικρό της την πρώτη μέρα να κολυμπάει δίπλα μου στο νησί Kumejima της Ιαπωνίας. Τις περισσότερες φορές, το μικρό έμενε κοντά στη μαμά του. Σε ένα σημείο, όμως άρχισε να πηδάει και να χτυπάει την ουρά του στο νερό κοντά μας - ήταν πολύ φιλικό και περίεργο. Τέλος, η μητέρα, που παρακολουθούσε από κοντά, ήρθε να πάρει το μικρό και να κολυμπήσει μακριά. Ερωτεύτηκα αυτό το μικρό, καθώς και την πολύ ενεργητική, μεγάλη και όμορφη ουρά του.

"Flamingos take off", by Hao J.
"Flamingos take off", by Hao J.

Χιλιάδες φλαμίνγκο φαίνεται να απομακρύνονται από την πολύχρωμη λίμνη Natron στην Τανζανία. Πριν φύγουν, τα φλαμίνγκο πρέπει να κάνουν μια σύντομη διαδρομή στο νερό για να αναπτύξουν κάποια ταχύτητα. Εκείνη τη στιγμή, τα μακρά, κόκκινα πόδια τους δημιουργούν μια σειρά από κυματισμούς στην επιφάνεια της λίμνης. Κοιτάζοντας προς τα κάτω από το ελικόπτερο από όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, αυτές οι κυματιστές γραμμές μοιάζουν με γιγαντιαία υδρόβια φυτά που ρέουν στο νερό.

"Mars", by Marco Grassi
"Mars", by Marco Grassi

Αυτοί οι φυσικοί πύργοι άμμου, καλυμμένοι με μεγάλες πέτρες, είναι γνωστοί ως Πυραμίδες του Platten. Βρίσκονται στην περιοχή του νότιου Τιρόλο της Βόρειας Ιταλίας. Δημιουργημένοι πριν από αιώνες μετά από πολλές καταιγίδες και κατολισθήσεις, αυτοί οι σχηματισμοί μοιάζουν με ένα διαστημικό τοπίο και συνεχώς μεταβάλλονται με την πάροδο των ετών και, ακριβέστερα, των εποχών. Αυτό το φυσικό φαινόμενο είναι το αποτέλεσμα συνεχούς εναλλαγής μεταξύ περιόδων καταρρακτώδους βροχής και ξηρασίας, οι οποίες προκάλεσαν τη διάβρωση του εδάφους και το σχηματισμό αυτών των κορυφών. Καθώς οι εποχές και οι θερμοκρασίες αλλάζουν, κάποιες πυραμίδες εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, ενώ σχηματίζονται και νέες.

"Formation", by Niklas Weber
"Formation", by Niklas Weber

Όταν φτάσαμε στο Río Grande de Tarcoles στην Κόστα Ρίκα, είδα ένα φανταστικό σχηματισμό κροκοδείλων. Δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ, και ξεκίνησα αμέσως να τα φωτογραφίζω από τον αέρα με το drone μου. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή, γιατί ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένος, από τη μία φοβόμουν λίγο για το drone, από την άλλη ήμουν τόσο χαρούμενος για τη μοναδική στιγμή.

Πηγή: National Geographic