Βουλγαρία: Προχωράει σε διαγωνισμό αποθήκευσης 3.000 MWh με ευρωπαϊκή ενίσχυση – Έως τις 21 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

26 08 2024 | 12:33

Ένα νέο διαγωνισμό για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 3.000 MW ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη η Βουλγαρία στα πλαίσια των συνολικότερων προσπαθειών της γειτονικής χώρας να αυξήσει το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μίγμα, ιδιαίτερα τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν περιθώριο μέχρι τις 21 Νοεμβρίου να υποβάλουν το φάκελό τους προκειμένου να επωφεληθούν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια συνολικού ύψους 613 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό χρηματοδότησης ανά αίτηση, ενώ το πλαφόν για μια μοναδική πρόταση ορίζεται στα 148.6 εκατομμύρια κορώνες Βουλγαρίας. Η χρηματοδότηση θα καλύψει μέχρι το 50% των επιλέξιμων δαπανών, ωστόσο όχι περισσότερο από 371,608 BGN χωρίς ΦΠΑ ανά MWh.

Ένας μοναδικός υποψήφιος μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία προτάσεις έργων, ωστόσο η συνολική χρηματοδότηση που θα λάβει δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1/6 των συνολικού κεφαλαίου που θα διατεθεί για την διαδικασία.

δ

Σχετικά Άρθρα

Popular Articles