Φωτοβολταϊκά στέγης: Πρακτικός Οδηγός από τον ΣΕΦ για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα και την καταβολή των επιδοτήσεων

17 05 2023 | 07:28Energypress

Έναν πρακτικό οδηγό για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Υπενθυμίζεται ότι, το Πρόγραμμα, αφορά τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με σύστημα αποθήκευσης, με επιδότηση έως και 75% και τους αγρότες για την εγκατάσταση συστημάτων με ή χωρίς μπαταρία, με επιδότηση 40% - 60%. Η συνολική επιδότηση για σύστημα με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες.

Όπως έχει γράψει το energypress, ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον, με τις αιτήσεις, μέχρι χθες, να φτάνουν τις 5.250 εκ των οποίων οι 3.800 έχουν ήδη πάρει το "πράσινο φως" από τον ΔΕΔΔΗΕ για οριστικούς όρους σύνδεσης. Ωστόσο, δεν λείπουν τα προβλήματα και οι ατέλειες στην λειτουργία της πλατφόρμας, με τις λάθος αιτήσεις να ανέρχονται σε μεγάλα ποσοστά επί του συνόλου.

Ο ΣΕΦ, απαντάει σε 27 ερωτήσεις σχετικά με τους δικαιούχους, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για την διαδικασία, τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων και την καταβολή των επιδοτήσεων. Επιπλέον, 13 τεχνικές ερωτήσεις για την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Δείτε αναλυτικά τον Οδηγό στα "συνοδευτικά αρχεία".

 

σ