Ο λιμός χτυπά το Κέρας της Αφρικής

01 08 2022 | 00:21

Η πανδημία, τα σμήνη ακρίδων, η ξηρασία, η χρόνια πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα είναι η πραγματικότητα της Σομαλιλάνδης, της Αιθιοπίας και της Κένυας, των χωρών στο Κέρας της Αφρικής. Στα παραπάνω προστέθηκαν και οι παγκόσμιες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και λιπάσματα, εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας, με τις οικογένειες κυριολεκτικά να αδυνατούν να φροντίσουν τα παιδιά τους. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία από τις σοβαρότερες επισιτιστικές κρίσεις και ο λιμός είναι πλέον αναπόφευκτος.

Οι καλλιέργειες ξεραίνονται, τα ζώα πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο, οι κάτοικοι βιώνουν μια κόλαση. Οι εικόνες που λαμβάνουμε είναι σκληρές, ακατάλληλες για τους αναγνώστες. Υπολογίζεται πως κάθε 48 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος στις τρεις αυτές χώρες πεθαίνει από την πείνα.

•    Με 50 ευρώ θα βοηθήσουμε μια οικογένεια από την Σομαλιλάνδη με πακέτα τροφίμων για δυο εβδομάδες
•    Με 130 ευρώ θα παρέχουμε τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα σε τρεις οικογένειες στην Αιθιοπία που έχουν πληγεί από την ξηρασία 
•    Με 290 ευρώ θα προσφέρουμε πακέτα τροφίμων για τρεις μήνες σε δυο οικογένειες στην Κένυα 

KANTE ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΕΔΩ

Χιλιάδες άνθρωποι και κυρίως παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μονάχα με την αλληλεγγύη σου μπορούμε να σταθούμε στο πλάι τους.