Greenpeace: Coca-Cola, Pepsi, Nestle: τι κοινό έχουν?

18 04 2021 | 07:54

Spoiler alert: οι μεγάλες εταιρείες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως η Coca-Cola, η Pepsi και η Nestle, ενώ έχουν δώσει υποσχέσεις ότι θα κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν την πλαστική ρύπανση, συνεχίζουν να γεμίζουν τον πλανήτη με πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης!

Οι εταιρείες έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για την πλαστική ρύπανση. Διαιωνίζουν το ψέμα, ότι δηλαδή η ανακύκλωση είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα, και ακόμα βασίζονται στο πλαστικό μίας χρήσης, με σύμμαχό τους τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Μάλιστα, σκοπεύουν να διπλασιάσουν την παραγωγή πλαστικού μιας χρήσης ως το 2030!

Δες και μοιράσου το βίντεο!

Το 99% του πλαστικού παράγεται από ορυκτά καύσιμα, όπως το αέριο που προέρχεται από fracking και το πετρέλαιο, και συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή σε όλο τον κύκλο ζωής του. Το πλαστικό είναι τοξικό τόσο για την κοινωνία όσο και για το περιβάλλον.

Όμως όταν ο κόσμος μιλάει, οι μεγάλες μάρκες ακούνε. Για να προστατεύσουμε το κλίμα, τις κοινωνίες και την υγεία μας, πρέπει να πούμε στις εταιρείες ότι φτάνει πια: ώρα να κάνουν πραγματικά κάτι ουσιαστικό. Απαίτησε κι εσύ να μειώσουν το πλαστικό τους αποτύπωμα στην πηγή και να επενδύσουν άμεσα στην επαναχρησιμοποίηση!

Έλα μαζί μας!

 

 

16 Απριλίου 2021

GREENPEACE