Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλα τα καταστήματα Leroy Merlin με την «πράσινη» ενέργεια του Ήρωνα.

22 02 2021 | 09:52

Τη συνεργασία τους στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων ανακοινώνουν η LEROY MERLIN και η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ, αναλαμβάνοντας κοινή πρωτοβουλία για την επίτευξη των στόχων της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, η LEROY MERLIN παρέχει σε όλους τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων τη δυνατότητα δωρεάν φόρτισης των οχημάτων τους σε 12 σημεία, σε 6 καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα (σύντομα θα προστεθούν άλλα 2 σημεία στο κατάστημα LEROY MERLIN Κηφισού), απλά και ανέξοδα κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Με τη δράση της αυτή, η εταιρεία υποστηρίζει έμπρακτα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι ηλεκτρικοί ταχυφορτιστές (EVBox Business Line της ENGIE) εγκαταστάθηκαν στα καταστήματα της LEROY MERLIN από τον ΗΡΩΝΑ, παρέχοντας δωρεάν «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια στους οδηγούς που θα θελήσουν να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα στους σταθμούς φόρτισης.

Η πλήρης, ασφαλής και δωρεάν φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί ένα ακόμη βήμα στις πρακτικές που υιοθετεί η LEROY MERLIN για έναν πιο «πράσινο» πλανήτη μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας. Παράλληλα, αυτή η κίνηση της LEROY MERLIN δίνει το έναυσμα στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αλλά και για τις συνέπειες της χρήσης των ορυκτών καυσίμων, τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον και προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες που θα είναι επιζήμιες για τις επόμενες γενιές.

Ο ΗΡΩΝ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας, πρωταγωνιστεί στη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην ελληνική κοινωνία. Μέσα από τo καινοτόμο πρόγραμμα ΕΝ.Α, o ΗΡΩΝ συμβάλλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία των καταναλωτών μεγιστοποιώντας τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα μέσα από τη σειρά προγραμμάτων Eco Energy ο ΗΡΩΝ προσφέρει την επιλογή της καθαρής ενέργειας (ηλιακής και αιολικής) σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ενισχύει έμπρακτα την επιβεβλημένη καθολική κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος με λύσεις που ταυτόχρονα συνεπάγονται οικονομικό όφελος για τους πελάτες του. Επιπλέον, πρωτοπορεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης μέσα από τα προγράμματα Eco Drive Home & Home Charge για οικιακούς καταναλωτές, κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων και Eco Drive Business Electric και Eco Drive Business Plug In αντίστοιχα, για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ηλεκτρικά και Plug In οχήματα. 

Με δήλωσή της, η Brand Communication Business Leader της LEROY MERLIN Άσπα Νικολοπούλου αναφέρει: «Το 2020 μπορεί να μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις, μας δόθηκε όμως η ευκαιρία να επισπεύσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη στήριξη μίας βιώσιμης κοινωνίας. Η κρίση του COVID-19 είναι από πολλές απόψεις μια ανθρωπιστική κρίση, όμως οι σημαντικές κινήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το 2020, δεν τέθηκαν σε αναμονή, προχωρώντας  γοργά στη δημιουργία ενός πράσινου αποτυπώματος για τη LEROY MERLIN».

Ο κ. Γιώργος Δανιόλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΩΝ, επισημαίνει: «Ο ΗΡΩΝ πρωταγωνιστεί στη διείσδυση της πράσινης ενέργειας και με πρωτοποριακά προγράμματα, όπως το ΕΝ.Α και με επιτυχημένες συνεργασίες, όπως αυτή με τη LEROY MERLIN, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας στην προσπάθεια για τον περιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος. Με αιχμή του δόρατος την καινοτομία, ο ΗΡΩΝ προτρέπει τους πολίτες στη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τόσο στο σπίτι και στην επιχείρηση, όσο και σε σχέση με την κίνησή τους. Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας τομέας που θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο και με τέτοιες πρωτοβουλίες ευελπιστούμε να συμβάλουμε στην εμπέδωσή της στη συλλογική συνείδηση. Η εταιρεία μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία, παραμένει προσηλωμένη στη σύναψη συμμαχιών που οδηγούν σε ένα «πράσινο» και βιώσιμο μέλλον – πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συνεργάτες με το κύρος και την αναγνώριση της LEROY MERLIN».

 

 

22 Φεβρουαρίου 2021

energypress