Τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιεί η Bay State Wind στην κατασκευή πλωτού αιολικού 800MW

Η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας που έχει αναπτυχθεί από την A123Systems Inc. ενσωματώνεται στα φιλόδοξα σχέδια της Bay State Wind ως μέρος του νέου αιολικού πάρκου ανοικτής θαλάσσης που σχεδιάζει να κατασκευάσει. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Bay State Wind, η εταιρεία προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την NEC Energy Solutions με σκοπό να αναπτύξει ένα ειδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που θα αξιοποιηθεί στο σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο. Οικονομικές λεπτομέρειες του έργου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η Bay State Wind σε συνεργασία με την Δανέζικη ενεργειακή εταιρεία Dong σκοπεύουν να κατασκευάσουν ένα αιολικό πάρκο 800MW, περίπου 25 μίλια από την νότια ακτή της Μασαχουσέτης και 15 μίλια από το νησί Martha's Vineyard.

“Η ανάπτυξη ενός ισχυρού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας πρόκειται να βοηθήσει την Μασαχουσέτη να τεθεί επικεφαλής στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ακόμη περισσότερο, θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές εξασφαλίζοντας μια σταθερή παροχή ενέργειας, μειώνοντας έτσι τις αιχμές ενέργειας υψηλής ζήτησης,” είπε o Mike Ausere, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Eversource.

Το έργο αποθήκευσης ενέργειας αφορά αποθηκευτική ικανότητα 55MW/110MWh και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Τέλος η δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Kelly J. O'Brien στην Boston Business Journal, αποτελούσε ανέκαθεν σπουδαίο ζήτημα για την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως είναι η ηλιακή και αιολική ενέργεια καθώς κάτι τέτοιο θα επιτρέπει στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας να αποθηκεύουν ενέργεια σε περιόδους υψηλής παραγωγικότητας και έπειτα να την διοχετεύουν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους αιχμής της ζήτησης.

Πηγή: (Boston Business Journal)

ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΑ