Απαγόρευση στάσης των ΙΧ των γονιών, έξω από τα σχολεία των παιδιών τους στην Μ. Βρετανία..

07 06 2018 | 15:17

Θα πρέπει να απαγορεύεται στους γονείς να παρκάρουν έξω από το σχολείο για να αφήσουν ή να πάρουν τα παιδιά τους, επειδή η ρύπανση από τις εξατμίσεις θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, προειδοποιεί η οργάνωση Charity Living Streets.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Walk to School Week,και παραδόθηκε στον υπουργό μεταφορών Jesse Norman, περισσότεροι από δύο στους πέντε (42%) γονείς ανησυχούν για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης γύρω από το σχολείο του παιδιού τους. 

Επίσης 3 στους 10 γονείς έχουν σταματήσει να συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο με τα πόδια, λόγω της κακής ποιότητας του αέρα, ενώ πάνω από το ένα πέμπτο (21%) πιστεύουν λανθασμένα, πως τα παιδιά τους προστατεύονται από τη ρύπανση, όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας που θέλει την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων των γονέων στις εισόδους των σχολικών κτιρίων, δήλωσαν «Οι γονείς έχουν δίκιο να ανησυχούν, καθώς ο τοξικός αέρας που δημιουργείται τις ώρες αιχμής μπορεί να προκαλέσει από κρίσεις άσθματος μέχρι αναπτυξιακό πρόβλημα των πνευμόνων των παιδιών. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στα ούτως η άλλως επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη χώρα».

Μια νέα έκθεση, που παραδόθηκε στον υπουργό μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητεί την επείγουσα δράση της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών και των σχολείων με σκοπό την ενθάρρυνση περισσότερων παιδιών να περπατούν από και προς το σχολείο.  

Τέλος, όλοι σημειώνουν πως το θέμα οφείλει να εξεταστεί προσεκτικά, καθώς δεν αρκεί η απαγόρευση της χρήσης των Ι.Χ, αλλά και η ενθάρρυνση χρήσης καθαρότερων μέσων μεταφοράς, όπως τα πόδια και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

 

21 Μαϊου 2018

Της Eleanor Busby

Πηγή: Independent

Περισσότερα:

EU takes British government to court for illegal and dangerous air pollution levels

air pollution  

parents  

environment